{ "title": "Bisküvi Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/biskuvi-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 07:16:25", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Bisküvi Tatlısı, sütle hazırlanan bisküvilerin döşenerek düzenlendiği pratik bir tatlıdır. Pek çok tatlı tarifinde bisküvi kullanılmaktadır. Zevkinize göre seçebileceğiniz bisküvi çeşitlerinden en çok daha kolay şekil alması sebebiyle pötibör tercih edilmektedir. Sütle ve bisküvi ile hazırlanması sebebiyle kalori oranı düşük sayılabilen bisküvi tatlısından hazırlanabilen pek çok alternatif tarif bulunmaktadır. Sizlere hem kremasını kendiniz hazırlayabileceğiniz Bisküvi tatlısını hem de irmikle de hazırlanabilen şekilleriyle tariflerimizi paylaşacağız. Hafif ve sütlü tatlı tercih etmek isteyenler için bu pratik tatlıyı yemek yapmayı yeni öğrenenler de kolaylıkla hazırlayabilmektedir. Öncelikle kremalı bisküvi tatlısı tarifini sizlerle paylaşacağız.

Kremalı Bisküvi Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

Kreması için
Üzeri için
Bisküvileri Islatmak için
Kremalı Bisküvi Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizi için öncelikle kremayı hazırlamamız gerekmektedir. Derin bir tencereye toz şeker, un ve sütü ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirmeden önce margarin ve vanilyayı ekleyerek bir müddet daha karıştıralım ve margarin eridiği zaman ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kremamız soğuyunca kremşantiyi ekleyelim ve karıştırıcı yardımıyla yüksek devirde 15 dakika kadar çırpalım.

Soğuk şekilde hazırlanan krema kullanılacağından bisküvilerin yumuşaması için ılık sütle ıslatmamız gerekmektedir. 50 cm kalınlığında çok geniş olmayan bir bor cama bir sıra bisküvilerimizden dizelim ve sütle ıslatalım. Ardından hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine sürelim ve bu işlemi tüm paket bitinceye kadar yapalım. 6 kat bu şekilde işlemimizi tamamladıktan sonra hazır çikolata sosunu 2 bardak sütle ile pişirelim ve ılınması için bekleyelim. Ilıdıktan sonra kremamızın üzerine dökelim ve düzgünce kremanın her yerini kapatacak şekilde yayalım.

Tatlımızı Hindistan cevizi ile her yerini eşit olacak şekilde süsleyebilmek için bir süzgece Hindistan cevizini dökelim ve tatlının her yerine serpiştirelim. 2-3 saat buzdolabında kremaların soğuması için bekletelim ve dilimleyerek servis yapalım. Yanına dondurma da koyarak servis yapabilirsiniz.

Kremalı bisküvi tatlımızın tarifini uyguladıktan sonra kalan bisküvilerinizi bir başka tarifle de değerlendirmek üzere kullanabilirsiniz. Oldukça basit olan bisküvili irmik tatlısı tarifini de sizler için paylaşıyoruz.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri
Üzeri için
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kremaların arasında bisküvilerin ağza gelmesiyle oldukça hoş bir lezzet olan bu tarifimiz önce bir tencerede süt, şeker, irmik ve vanilyayı ekleyerek çırpma teli ile sürekli karıştırıp pişirmeye başlıyoruz. Lop lop eden baloncukları gördüğünüz zaman koyu kıvamda bir muhallebi elde etmiş olacaksınız. Pişen muhallebinin altını kapatarak derin bir borcamın zeminine malzemenin yarısını dökelim. Bu kremanın üzerine kakaolu bisküvileri dizelim. Üzerine kalan kremamızın kalanını dökelim ve soğumaya bırakalım.

Son olarak 1 su bardağı süt ile kolayca hazırladığımız krem şantiyi de dolapta bekleterek soğuyunca tatlımızın üzerine sürelim. Üzerini Hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla bolca süsleyelim ve dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }