{ "title": "Bici Bici Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/bici-bici-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 00:14:24", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Bici bici tatlısı Adana'nın yöresel ve meşhur tatlısıdır. Eski zamanlarda ilk olarak el arabalarında satılan bici bici tatlısı şimdilerde lüks restoranların değişmez tatlı listesine girmiştir. Zamanla Adana'dan çıkıp tüm Akdeniz şehirlerine yayılmıştır. Özellikle Akdeniz şehirlerinin tatlısı olmasının en büyük nedeni de şüphesiz ki serinletici özelliğinden kaynaklanmaktadır.

Bici Bici Tatlısının malzemeleri
Bici Bici Tatlısı Nasıl Yapılır?

İki çay bardağı toz şeker ve 12 kaşık nişastayı su ile karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. İyice koyulaştıktan sonra bir tepsiye ince tabaka halinde serin ve dolapta soğuması için bekletin. Donduktan sonra bici bicinin temel malzemesi hazır olmuş demektir.

Bir litre suyun içerisine bici bici boyasını ekleyerek kaynatın. Donan nişastalı muhallebiyi küpler halinde kesin ve küçük bir kâsenin yarısını dolduracak şekilde muhallebiyi koyun ve üzerine rende ile kararlaştırılmış buzu ilave ederek elinizle bastırın.

Buzun ortasını oyarak istediğiniz kadar pudra şekeri ve gül suyu koyun. Gül suyuna dikkat edin taze olması gerekmektedir. Tatlınızın üzerini istediğiniz meyveleri küçük şekilde keserek süsleyebilirsiniz. Kâsenin üzerine kaynatıp soğuttuğunuz boyalı sudan buzun üzerine gezdirerek dökün. Çok fazla koymayın. Çünkü fazla korsanız ağır olacağından tadı hoş olmaz. Buz erimeden tüketilmelidir.

Bıcı bıcı tatlısı Akdeniz bölgesi şehirlerinde özellikle yaz aylarının değişmeyen ve oldukça fazla rağbet gören tatlısıdır. Genellikle plajlarda ve her sokak arasında seyyar arabalarla satılmaktadır. Akdeniz şehirlerine dışarıdan gelen turistlerin de ilk defa gördükleri için ilgisini çekmektedir. Yapımı hem kolay hem de yaz aylarında serinletici bir tatlıdır. Bu nedenle Akdeniz'e gelip de bıcı bıcı tatlısı yemeden gitmemenizi taye ederim.
" } ] }