{ "title": "Basit Tatlı Tarifleri", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/basit-tatli-tarifleri.gif", "date": "19.01.2024 04:38:32", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Basit Tatlı Tarifleri, günün her saatinde canınız tatlı çektiği anda herkesin evinde kolayca bulunabilecek malzemelerle çarçabuk hazırlayabileceğiniz basit tatlı tariflerimizden çarçabuk hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışları basit olmasının yanı sıra lezzetleri mükemmel olan harika tatlı tariflerini özel günlerinizde konuklarınız ve sevdikleriniz için de güvenle hazırlayabilirsiniz.

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
Kadayıfı için
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıflı muhallebi hazırlığımıza bir gece önceden 250 gr tel kadayıfı dondurucuya koyup dondurarak başlayalım. Ardından dondurulan kadayıfları dondurucudan çıkartarak önce elimizle didikleyerek parçaladıktan sonra kesme tahtasının üzerine alarak bir bıçak yardımıyla iyice kıyalım. Daha sonra teflon bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek tavayı ocağa koyarak yağı eritelim. Eriyen yağın üzerine kıyılmış kadayıfları ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kadayıflar renk değiştirene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kadayıfların üzerine 1 su bardağı ince kıyılmış fındık ve yarım su bardağı toz şekeri karıştırdıktan sonra ilave ederek birkaç dakika kadar daha karıştırarak kavurduktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Kavrulan kadayıflı harç soğurken bizde tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Uygun bir tencereye 1 su bardağı elenmiş un, 2 çay bardağı toz şeker ve 1 litre sütü ilave ederek tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak tencereyi ocağa koyalım. Muhallebimizi orta harlı ateşte sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak üzerine 1 paket krem şanti ekleyerek bir mikser yardımıyla iyice çırparak soğumaya bırakalım. Dikdörtgen cam bir fırın tepsisine önceden hazırladığımız kavrulmuş kadayıfların yarısını dökerek yayalım ve üzerine soğuyan muhallebinin tamamını yayarak düzgün bir şekilde dökelim. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfları serpiştirerek yaydıktan sonra hazır hale gelen tatlımızı buzdolabına alarak en az 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ballı Badem Tatlısı

Ballı Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Ballı Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ballı badem tatlısı hazırlamaya ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Kıvam alan şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce 1 dilim limon suyu ilave edip kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, Toz şeker, sıvı yağ, yumurta, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karışımı karıştırarak harmanladıktan sonra üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğrulan hamurun üzerine temiz nemli bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizle önce yuvarladıktan sonra parmak şekline getirelim. Parmak şekline getirdiğimiz hamuru düz bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulayalım ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirelim. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiyi doldurduktan sonra fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından alalım. Fırından çıkardığımız tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve 1-2 saat kadar tatlının şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }