{ "title": "Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Basit-Tatli-Kurabiye-Tarifleri-97.jpg", "date": "20.01.2024 04:11:32", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz yapması oldukça kolay birkaç basit tatlı kurabiye tarifi vermek istiyorum sizlere beğeneceğinizden eminim denemenizi tavsiye ederim.

Basit tatlı kurabiye tarifleri

Antep fıstıklı kurabiye

Malzemeleri
Hazırlanışı: Derin bir karıştırma kabına 150 gr tereyağı veya margarini koyunuz (Oda sıcaklığında olması gerek yağın). Daha sonra üzerine 55 gr toz yeşil fıstık ve 5 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın, ardından yavaş yavaş unu karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediniz. Daha sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak elinizde yuvarlayınız, hafifçe bastırarak ortasına bir tüm Antep fıstık koyunuz ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine diziniz, 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriniz. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimiz çayımızın yanında servise hazır olmuştur.

Afiyet olsun.

Pratik un kurabiyesi

Malzemeleri
Hazırlanışı: Oda sıcaklığında 250 gr tereyağı ya da margarin ile pudra şekerini iyice yoğurarak, kabartma tozunu ilave edip azar azar un ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edince hamurumuz hazır demektir. Hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçacıklar alarak üzerine hafifçe bastırıp yağlı fırın kâğıdı serilmiş tepsiye biraz aralıklı dizelim ve 150 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakarak, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek ister çayımızın yanında ister meyve suları ile servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Tarçınlı kurabiye

Malzemeleri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Zeytinyağı, 125 gr margarin, toz şekeri bir kaba alarak şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Ardından yarım çay bardağı dövülmüş fındığı ekleyin tekrar karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyin, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurunuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçacıklar alarak elinizde yuvarlayarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine diziniz ve 170 derece sıcaklıkta fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Ayrı bir kap içerisine tarçın ve şekeri koyarak karıştırın ve fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcakken bu karışıma iyice bulayarak servis tabağına dizin. Kurabiyelerimiz servise hazır olmuştur.

Afiyet olsun.

" } ] }