{ "title": "Bardakta Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Bardakta-Sutlu-Tatlilar-78.jpg", "date": "21.01.2024 13:06:06", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Bardakta Sütlü Tatlılar, büyük küçük herkesin beğeniyle tükettiği sütlü tatlı çeşitlerini şahane lezzetinin yanı sıra gözlere hitap eden görselliği sayesinde lezzetine lezzet katarak bardak sütlü tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? Oldukça hafif olması nedeni ile sıklıkla evlerimizde hazırlanan enfes sütlü tatlı tariflerimizden birkaçını görsellik açısından bardaklarda servis ederek hem kendiniz hem de misafirleriniz için hazırlayarak şahane bir tatlı şöleni hazırlayabilirsiniz.

Bardakta Çilekli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Bardakta Çilekli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bardakta çilekli muhallebi hazırlamaya uygun bir tencereyi ocağa alarak üzerine margarin veya tereyağı ilave edip yağın erimesini sağlayarak başlayalım. Ardından eriyen yağın üzerine elenmiş unumuzu ilave ederek unu yağın içinde hafifçe kokusu çıkıncaya kadar bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan unun üzerine sütümüzü eklerken bir yandan da karıştırmaya devam ederek toz şekeri üzerine ilave edelim. Tencereye alınan malzemenin üzerine robotta çekilerek püre şekline getirilmiş 1 su bardağı dolusu çilekleri ilave edip tüm muhallebi malzemesi kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Ardından kaynayarak kıvam alan çilekli muhallebinin üzerine vanilya ekleyip karıştırdıktan sonra muhallebimizi ocaktan alalım. Ardından hiç vakit kaybetmeden bir paket krem şanti toz şeklinde muhallebinin içine ekleyip mikser yardımıyla iyice çırparak pürüzüz hale getirelim. Hazır hale elen çilekli muhallebimizi arzu edilen bardakların içine yerleştirerek üzerine arzuya göre Hindistan cevizi veya çekilmiş ceviz içi serpiştirerek iyice soğuması için buzdolabına alarak servise kadar beklemeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeleri
Bardakta Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Yalancı tavuk göğsü hazırlığımıza öncelikle kakaolu pötibör bisküvileri robottan geçirip ufalayarak başlayalım. Ardından uygun bir tencereye yağımızı alarak tencereyi ocağa koyup yağın erimesini sağlayarak eriyen yağın üzerine elenmiş unu ilave ederek un hafifçe sararıp kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Daha sonra istediğimiz kıvamı alan unun üzerine toz şekeri ekleyip bir iki kez karıştırarak üzerine yavaş yavaş sütümüzü eklerken bir yandan da karıştırmayı sürdürelim. Sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanan muhallebi iyice kaynayıp koyulaştıktan sonra üzerine 1 paket vanilya ilave edip karıştırdıktan sonra hazır hale gelen muhallebimizi ocaktan alarak ilk sıcaklığının çıkması için beklemeye bırakalım. Ardından bir mikser yardımıyla muhallebimizi yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar iyice çırparak hazır hale getirelim.

Daha sonra servis için uygun görülen bardakların içine ilk olarak hazırlanan muhallebiden yerleştirerek üzerine daha önceden robottan geçirilerek ufalanmış kakaolu bisküvilerden serpiştirerek bu işleme bardak dolana kadar sırasıyla devam edelim. Artık hazır hale gelerek bardaklara yerleştirilen yalancı tavuk göğsü tatlımızın üzerini isteğe bağlı olarak damla çikolata veya fındık, fıstık ve ceviz içi serpiştirip süsledikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }