{ "title": "Bal Kabağı Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/bal-kabagi-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 09:15:40", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıfına girmektedir. Bu şekilde bal kabağının faydalarından da yararlanmış olursunuz. Mineral açısından zengin, doğal bir antioksidan olan, düşük kalorili lif kaynağı, cilde faydalı, A vitamini kaynağı olan bal kabağını bu şekilde çocuklarınıza bile sevdirebilirsiniz. Tatlıyı dilerseniz cevizle birlikte tahinle sunarak, besleyici değerini daha fazla arttırabilirsiniz. Bunu özellikle Hatay Antakya yöresinde ve Aydın'da bu şekilde hazırlarlar. Siz damak tadınıza uygun şekilde sunabilirsiniz.

Bal kabağı tatlısını pişiren ev hanımları genellikle dağılmasından yakınırlar. Bunu önlemek için, size küçük bir ipucu verelim. Bunun için bal kabaklarını 2-3 saat toz şekerin içinde tutun. Bu şekilde bal kabağı kendi özsuyunu toz şekerin etkisiyle dışarı vereceğinden, pişerken kolay dağılmaz. Elbette pişme aşamasında fazla pişirmemeniz gerekir. Tenceredeki bal kabaklarını çok sıkışık koyarsanız, bu da dağılmasında etken olabilir ve hepsi eşit pişmeyebilir. Derler ya, her şey tam kıvamında olmalıdır. Dilerseniz şimdi birlikte bu lezzetli tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Bal kabağı için gerekli malzemeler
Üzeri için
Bal kabağı tatlısı nasıl yapılır?

Bal kabaklarını dilediğiniz kalınlıkta doğrayın. Daha önceden belirttiğimiz gibi, dağılmaması için şekerin içinde 2-3 saat kadar bekletebilirsiniz. Öncelikle uygun boyda bir tencerenin içine bunları dizin. Bal kabakları fazla sıkışık olmasın. Mümkünse geniş bir tencere kullanın. Dilimlerken kabakların fazla kalın olmamasına da dikkat edin. Piştikten sonra daha lezzetli olur. Bal kabaklarının arasına karanfilleri serpiştirin. Bunun üzerine toz şekeri koyarak, tuzu serpiştirin. Ağzı kapalı olarak 3 saat kadar bunları bekletin. Bal kabakları şekerin içindeyken, şekerin en az yarısı erisin. Limon suyunu da kabakların üzerine gezdirin. Bunu ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. İçindeki şeker eriyince, kabaklar pişmeye yakınken, ateşin altını biraz açarak suyunun kıvam almasını sağlayın. Bal kabaklarının her yerinin eşit pişmesi için, dilerseniz bir kere alt üst yapın. Pişen kabakları ateşten indirin. Bunlar soğuduktan sonra, dilediğiniz miktarda servis tabağına alarak, üzerine ceviz kırığı, tahin ya da kaymak koyarak sevdikleriniz için hazırlayın. Bu şekilde sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }