{ "title": "Baklavalık Yufkadan Tatlı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/Baklavalik-Yufkadan-Tatli-45.JPG", "date": "21.01.2024 03:04:11", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Baklavalık Yufkadan Tatlı, dışarıdan hazır olarak aldığımız baklavalık yufkalar özellikle tatlı yapmak için her hanıma büyük kolaylık sunmaktadır. Eve gelen özel misafirlerinize sunmak için hemen hazırlanan baklavalık yufkadan tatlı istenildiği şekil verilerek pratik olarak hazırlanmaktadır. Oldukça kısa zaman içinde hazırlanan bu lezzetli şerbetli tatlı özellikle beylerin ve çocukların en çok severek tükettiği nefis lezzetlerden bir tanesidir. Pek çok Hanım kendi açtığı o incecik baklavalık yufkalar ile tatlılar hazırlarken, bazı hanımlarda baklavalık yufkadan tatlı yapabilir. Hazır baklavalık yufkadan hazırlanan tatlılar büzülerek, katlı olarak ya da değişik şekillerde yapılabilir. Bayramlarda evinize gelen konuklarınıza hazırlayacağınız bu muhteşem lezzetteki tatlıları ikram edebilirsiniz.

Baklavalık Yufkadan Tatlı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Baklavalık Yufkadan Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbeti hazırlamak için tencerenin içerisine suyu, toz şekeri ve karanfili ilave ederek kaynaması için bırakıyoruz. Belli bir süre kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edip birkaç dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Baklavalık yufkadan tatlı yapıldığı zaman mutlaka şerbet önceden hazırlanarak soğutulmalıdır. Küçük bir tavanın içinde tereyağını eritelim. Cevizleri orta büyüklükte dişe gelecek şekilde hazırlayalım ve susamı içine ilave ederek karıştıralım. Baklavalık yufkanın birisini mutfak tezgâhının üzerine serelim ve her yerini tereyağı ile yağlayın. Ardından ikinci baklavalık yufkayı da üzerine serip aynı şekilde tereyağı ile yağlayın. Daha sonra ceviz içini her yerine serpelim. Yufkanın dış kısmındaki kısa kenarından başlayarak saralım ve oklavanın her iki kenarından fazla bastırmadan sıkılaştırarak büzelim. Yavaş bir şekilde yufkayı baklavadan çıkaralım. Önceden yağladığımız tepsiye hafif genişleterek koyalım. Hazırladığımız cevizli harç bitinceye kadar aynı işlem ile yufkaları hazırlayarak tepsiye dizelim. Tavada kalan tereyağını baklavaların üzerine dökelim ve ardından bıçak ile istenilen ölçüde keselim. Önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılan fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika arası pişirelim. Fırından çıkan tatlı 10 dakika dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Bir gün dinlendirerek şerbeti iyice çekmesini sağlayalım. Ertesi gün baklavalık yufkadan tatlıyı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }