{ "title": "Bağdat Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/bagdat-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 03:21:01", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı nasıl hazırlanıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Hep birlikte inceleyelim.

Bağdat Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Bağdat Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bağdat tatlısı için ilk olarak kuru kayısıların çekirdeğini çıkartıp, bol su ile yıkayın. Dövülmüş badem içi, Antep fıstığı ve 1 su bardağı toz şekeri uygun bir kabın içinde karıştırın. Uygun bir tencereye 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın, kaynayan suyun içine toz şekerin geri kalanını ekleyip şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ardından limon suyunu ekleyin. Şerbet koyulaşınca içine yıkadığınız kayısıları ekleyin. Şerbet ile kayısılar 1-2 dakika kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın.

Servis tabağına kenar kısmı süslü bir kâğıt yerleştirin. Soğuyan kayısıları bir kepçe ile çıkartarak servis tabağına yerleştirin. Kayısıların üzerine bir miktar badem içi serpiştirin. Tekrar üzerine kayısı sıralayın. Bu şekilde birkaç kat hazırlayın. Kayısıların üzerine parça parça kaymak yerleştirin. Yumurta beyazlarını mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Yumurta beyazlarının kıvamı sabun köpüğü gibi olmalıdır. Hazır hale gelen yumurta beyazlarını kayısıların üzerine yerleştiğiniz kaymakların üzerine sürün. Bağdat tatlısını 180 derecede ısınmış fırına atıp üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp, soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }