{ "title": "Badem Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/badem-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 12:19:29", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Badem tatlısı, yine muhteşem bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Hazırlanışı kolay ve oldukça pratik olan tatlıyı yalnızca 5-10 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Eğer muhteşem bir tatlı ile misafirlerinizi kıskandırmak istiyorsanız badem tatlısını denemelisiniz. Akşam yemeğinin ardından ailecek yiyebileceğiniz badem tatlısı nasıl yapılıyor, hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Badem Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Badem Tatlısının Üzeri için
Badem Tatlısının Şerbeti için
Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Badem tatlısı için ilk olarak şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakın. 5 su bardağı toz şeker ve suyu uygun bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbeti ocağa alarak kıvam alıncaya kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekleyin. Badem tatlısının hamuru için, çukur bir kabın içine sıvıyağ, eritilmiş margarin, 2 tane yumurta ve toz şekeri ilave edin. Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve yeteri kadar un ilave ederek yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 15 dakika kadar dinlendirin.

Hazır hale gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde baş parmak gibi şekillendirin. İrmiği geniş bir tabağın içine boşaltın. Şekil verdiğiniz hamurları irmiğe bulayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip, irmiğe buladığınız hamurları aralıklı bir şekilde tepsiye sıralayın. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra ısınmış fırına verip üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen tatlıyı fırından alarak ilk sıcaklığını atmasını bekleyin. İlk sıcaklığını attıktan sonra soğuyan şerbeti bir kepçe yardımı ile her tarafa eşit şekilde dökün. Badem Tatlısı şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }