{ "title": "Arap Tatlısı", "image": "https://www.tatli.gen.tr/images/arap-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 22:55:33", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "Arap Tatlısı, Keyifli ve enfes bir molayla çay saatlerini tatlandırmak isteyenlere hem misafirleriniz memnun kalsın hem de yüzleri gülsün isteriz. Evinizde yapabileceğiniz ve çok zahmetsiz olan Arap tatlısı ile hem çok bereketli olan ve aynı zamanda her bir parçası ayrı bir lezzet yeridir. Çünkü hem güzel olsun hem değişik olsun isteriz. Ara öğünlerde de çocuklarınız için sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Çay saatleri ile dostları bir araya getiren ortak zevklerdir. Bundan dolayı akşam oturmalarında misafirlerinizin çok hoşuna gideceğini düşündüğümüz ve şık sofralarınızı süsleyen, damaklarda da bırakacağı enfes tadıyla özenle sizler için harmanlayıp bir araya getirdik ve şimdiye kadar denemediyseniz bu tarifimizi denemenizi tavsiye ediyoruz. Böylesine güzel sofralar ile mutlu bir hafta sonu diliyoruz. Bazı zaman film seyrederken, şömine başı keyifler, sıcak tatlılar ve tabi ki tüm bu güzellikleri paylaşacak dostlar ile olur. Çay saatleriniz ile tatlı sohbetleriniz eksik olmasın. Sevgilerimizle.

Arap Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Arap Tatlısı Üzeri için
Arap Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için, tenceremize toz şeker ve suyu alıp, kaynamaya başladıktan 6-7 dakika sonra kapatıp, soğumaya bırakalım. Daha sonra yumurta ve toz şekeri köpürene kadar iyice çırpalım. Ardından erimiş margarini ve diğer malzemeleri de ilave edip, bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Hazırladığımız hamur çok koyu bir hamur kıvamına gelecek. Bu karışımı yağladığımız küçük bir borcam tepsisine döküp, kaşığımızın arka tarafı ile iyice yayalım. Arap tatlımızın üzeri kızarana dek pişirelim ve ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyelim. Sonra soğuk şerbetini üzerine dökelim. Karışımın içerisinde un olmadığı için şerbeti biraz geç çekebiliyor. Tatlımızı bir iki saat dinlendirelim. Böylece şerbeti daha güzel çekmiş olacaktır. Üzerine krem şantiyi tarifine göre çırpalım. Sonra tatlımızın üzerine yayalım. Hazırladığımız tatlıyı dilimleyerek servise hazır etmiş oluruz. Son olarak tatlımızın üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İster Hindistan cevizi ister fındık kırığı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }