Yumurtasız Tatlılar
Yumurtasız Tatlılar, özellikle yumurtaya karşı alerjisi olan kişiler için kaçınılmaz olacak tariflerdir. Yumurtasız tatlılar, çoğunlukla sütlü ve hafif tatlılardan oluşmaktadır. Sizde kendinize güzel bir yumurtasız tatlı hazırlamak istiyorsanız tariflerimize göz atmanızı öneririz.
Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlı
sı İçin malzemeleri- 300 gr tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dolusu ceviz içi
Muhallebisi için- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket sıvı krema
Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
Muhallebili kadayıf tatlımızın hazırlığına muhallebi ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım. İlk önce tencerenin içerisine tereyağını alıp eritelim. Yağ eridikten sonra unu tencereye alalım ve unun kokusu çıkana dek kavuralım. Bu aşama da unun çok fazla kavrulmaması gerekiyor. Un kavrulduktan sonra soğuması için bir müddet bekletelim. Bu arada kadayıfları doğrama tahtasının üzerine alalım ve keskin bir bıçak ile ince ince kıyalım. Arzu ederseniz eğer kadayıfları bir gece buzlukta bekletip sabah ufalayabilirsiniz. Eğer vaktiniz yok ise doğramanızda yeterli gelebilir. Doğradığımız kadayıfları kavurmak için teflon bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağıyla margarini ilave edelim ve yağlar eriyince kadayıfları tavanın içerisine alıp kavuralım.
Kadayıflar kızarınca içerisine ceviz içini ve toz şekeri serpiştirip ocağın altını kapatalım. Soğumuş olan unun üzerine vanilyayı, nişastayı ve sütü ilave edip mikser ile çırpalım. Akabinde ocağın altını orta harlı olacak şekilde açalım ve muhallebiyi bir taşım kaynayana dek pişirelim. Pişmiş olan muhallebiyi ocağın üzerinden indirelim ve biraz ılıması için bekletelim. Ilıdıktan sonra içerisine sıvı kremayı döküp mikserle çırpalım. Önceden hazırladığımız kadayıfların yarısını kare bir borcamın üzerine serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi de kadayıfların üzerine yayalım. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine serpiştirelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Soğumuş olan muhallebili kadayıf tatlımızı dilimleyip sunum yapalım.
Afiyet olsun.
Yumurtasız Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket vanilyalı puding (Süt)
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yumurtasız Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tatlımızın yapılışına şerbet ile başlayalım ve bunun için toz şekeri bir pişirme kabının içerisine alıp karamelize olana dek pişirelim. Şeker eriyince üzerine 3 bardak suyu bir hamle de boşlatalım ve şerbeti birkaç taşım kaynatalım. Daha sonra ılınması için bir müddet bekletelim. Bu arada tatlının etimeklerini uygun büyüklükte bir borcam veya fırın kabının içerisine dizebiliriz. Tek sıra halinde dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim ve pudingi hazırlamaya geçelim. Bir paket vanilyalı pudingi bir pişirme kabının içerisine boşaltalım ev üzerine yeteri kadar süt ilavesi yapalım. Pudingi hazır kullanacağımız için arka kısmında ne kadar süt kullanılması gerektiği yazacaktır. Ocağın üzerine tencereye alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ilıdıktan sonra pudingi etimek tatlısının üzerine dökelim ve krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi mikser ile çırpıp soğumuş olan tatlının üzerine bir spatula ile sürelim. Son olarak tatlımızın her tarafına Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyelim. Hazır hale gelen etimek tatlımızı dilimlerinden çıkartıp sunum yapalım.
Afiyet olsun.
Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı malzemeleri- 1 paket sade bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 1 fincan iri kıyılmış ceviz içi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı toz şeker
Krem Şanti için- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu için- 1 su bardağı süt
- 1 küçük paket kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 fincan toz şeker
Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Tatlının hazırlanmasına muhallebiyle başlayalım ve muhallebi için verilen malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Ardından tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Bisküvileri robotun içerisine alalım ve toz haline gelen de çekelim. Toz olan bisküvileri bir fırın tepsisinin üzerine yayalım. Bisküvilerin üzerine de hazırladığımız ve ılıttığımız muhallebiyi dökelim. Buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bu şekilde soğuması için bekletelim. Krem şantiyi hazırlamak için toz şantiyi ve sütü bir çırpma kabının içerisine alıp karıştıralım ve istenilen kıvama geldiğinde buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine döküp yayalım. Son olarak çikolata sosu için verilen malzemeleri bir sos tavasının içerisine alıp karıştırarak pişirelim. Tatlımızı börek keser gibi keselim ve kestiğimiz karelerden bir tanesini rulo şeklinde yapıp tepsiden çıkartalım. Çıkarttığımız tatlıyı servis tabağının üzerine alalım ve çikolata sosuyla süsleyip sunum yapalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 04:22:09
Yumurtasız Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Yumurtasız Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|