Yumurtasız Tatlılar

Yumurtasız Tatlılar, özellikle yumurtaya karşı alerjisi olan kişiler için kaçınılmaz olacak tariflerdir. Yumurtasız tatlılar, çoğunlukla sütlü ve hafif tatlılardan oluşmaktadır. Sizde kendinize güzel bir yumurtasız tatlı hazırlamak istiyorsanız tariflerimize göz atmanızı öneririz.

Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlı
sı İçin malzemeleri

  • 300 gr tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dolusu ceviz içi

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket sıvı krema

Yumurtasız Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?


Muhallebili kadayıf tatlımızın hazırlığına muhallebi ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım. İlk önce tencerenin içerisine tereyağını alıp eritelim. Yağ eridikten sonra unu tencereye alalım ve unun kokusu çıkana dek kavuralım. Bu aşama da unun çok fazla kavrulmaması gerekiyor. Un kavrulduktan sonra soğuması için bir müddet bekletelim. Bu arada kadayıfları doğrama tahtasının üzerine alalım ve keskin bir bıçak ile ince ince kıyalım. Arzu ederseniz eğer kadayıfları bir gece buzlukta bekletip sabah ufalayabilirsiniz. Eğer vaktiniz yok ise doğramanızda yeterli gelebilir. Doğradığımız kadayıfları kavurmak için teflon bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı tereyağıyla margarini ilave edelim ve yağlar eriyince kadayıfları tavanın içerisine alıp kavuralım.
Kadayıflar kızarınca içerisine ceviz içini ve toz şekeri serpiştirip ocağın altını kapatalım. Soğumuş olan unun üzerine vanilyayı, nişastayı ve sütü ilave edip mikser ile çırpalım. Akabinde ocağın altını orta harlı olacak şekilde açalım ve muhallebiyi bir taşım kaynayana dek pişirelim. Pişmiş olan muhallebiyi ocağın üzerinden indirelim ve biraz ılıması için bekletelim. Ilıdıktan sonra içerisine sıvı kremayı döküp mikserle çırpalım. Önceden hazırladığımız kadayıfların yarısını kare bir borcamın üzerine serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi de kadayıfların üzerine yayalım. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine serpiştirelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Soğumuş olan muhallebili kadayıf tatlımızı dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yumurtasız Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilyalı puding (Süt)
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Yumurtasız Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın yapılışına şerbet ile başlayalım ve bunun için toz şekeri bir pişirme kabının içerisine alıp karamelize olana dek pişirelim. Şeker eriyince üzerine 3 bardak suyu bir hamle de boşlatalım ve şerbeti birkaç taşım kaynatalım. Daha sonra ılınması için bir müddet bekletelim. Bu arada tatlının etimeklerini uygun büyüklükte bir borcam veya fırın kabının içerisine dizebiliriz. Tek sıra halinde dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazırladığımız şerbeti dökelim ve pudingi hazırlamaya geçelim. Bir paket vanilyalı pudingi bir pişirme kabının içerisine boşaltalım ev üzerine yeteri kadar süt ilavesi yapalım. Pudingi hazır kullanacağımız için arka kısmında ne kadar süt kullanılması gerektiği yazacaktır. Ocağın üzerine tencereye alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ilıdıktan sonra pudingi etimek tatlısının üzerine dökelim ve krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi mikser ile çırpıp soğumuş olan tatlının üzerine bir spatula ile sürelim. Son olarak tatlımızın her tarafına Antep fıstığı veya Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyelim. Hazır hale gelen etimek tatlımızı dilimlerinden çıkartıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı malzemeleri
  • 1 paket sade bisküvi
  • 5 su bardağı süt
  • 1 fincan iri kıyılmış ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
Krem Şanti için
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 fincan toz şeker
Yumurtasız Bisküvili Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına muhallebiyle başlayalım ve muhallebi için verilen malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Ardından tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Bisküvileri robotun içerisine alalım ve toz haline gelen de çekelim. Toz olan bisküvileri bir fırın tepsisinin üzerine yayalım. Bisküvilerin üzerine de hazırladığımız ve ılıttığımız muhallebiyi dökelim. Buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bu şekilde soğuması için bekletelim. Krem şantiyi hazırlamak için toz şantiyi ve sütü bir çırpma kabının içerisine alıp karıştıralım ve istenilen kıvama geldiğinde buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine döküp yayalım. Son olarak çikolata sosu için verilen malzemeleri bir sos tavasının içerisine alıp karıştırarak pişirelim. Tatlımızı börek keser gibi keselim ve kestiğimiz karelerden bir tanesini rulo şeklinde yapıp tepsiden çıkartalım. Çıkarttığımız tatlıyı servis tabağının üzerine alalım ve çikolata sosuyla süsleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:22:09
Yumurtasız Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumurtasız Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yumurtasız Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024