Vişneli Etimek Tatlısı

Vişneli Etimek Tatlısı, mayhoş ve hafif tatlı sevenler için etkileyici nitelikte olan muhallebili bir tatlı çeşididir. Süt, un, nişasta gibi birçok yararlı ürünle hazırlanan tatlının bir gece önceden dinlendirerek servis etmeniz lezzeti açısından daha etkin olacaktır. İlk sıcaklığı çıkarak üzerini streçle kapatıp kendi soğukluğuyla buzdolabına kaldırmanız tavsiye edilir.
Vişne kompostosu eklenerek hazırlanan bu tatlı kalori bakımından da yüksek sayılmaktadır. Yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hanımlar tarafından en çok tercih edilen pratik tatlı çeşitlerinden sayılmaktadır.

Vişne çıktığı dönemde taze olarak yapabileceğiniz Vişneli Etimek Tatlısı'nın detaylarından bahsedecek olursak;

Vişneli Etimek Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı vişne kompostosu

Vişne Kompostosu Hazırlamak için

  • 7-8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre su
  • Yarım kg. Çekirdeksiz vişne

Muhallebisi için

  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için
  • 6-7 adet kakaolu bisküvi
Vişneli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Soğumaya bırakarak önceden hazırlamamız gereken komposto için bir tencerede toz şeker, su ve vişneyi ekleyerek 5-6 dakika kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz etimekler paketten çıkarılır ve 50 cm kalınlığında dikdörtgen bir borcamın alt zeminine dizilir. Önceden hazırlanan vişne kompostosuyla etimekler ıslatılır.

Çekirdekleri çıkarılmış olan vişneler de blenderden geçirilerek ıslanan etimeklerin üzerine yayılır. Sıra geldi muhallebiyi hazırlamaya. Muhallebi için; tencereye margarin eklemeden süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya eklenir çırpı yardımıyla topaklanmaması için yavaşça karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvamı koyulaşan muhallebiye margarin ekleyerek bir müddet daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.

Pişen muhallebinin iyice ince bir krema kıvamında olması için karıştırıcı yardımıyla çırpılır ve borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine düzgünce dökülür. Tercihe bağlı olarak kullanacağınız kakaolu bisküviler de elimizde ufalanarak muhallebinin üzerine serpiştirilir.

Son olarak bir müddet kendi sıcaklığının geçmesi için bekletilen Vişneli etimek tatlısı dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur ve üzeri fıstık ile süslenerek ikram edilir. Dilerseniz yanına dondurma da ekleyerek serin bir tatlı olarak yenmesi sağlanır.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 14:00:00
Vişneli Etimek Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Vişneli Etimek Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Vişneli Etimek Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024