Vişneli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?
Soğumaya bırakarak önceden hazırlamamız gereken komposto için bir tencerede toz şeker, su ve vişneyi ekleyerek 5-6 dakika kaynatılır ve ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Marketlerden kolayca temin edebileceğiniz etimekler paketten çıkarılır ve 50 cm kalınlığında dikdörtgen bir borcamın alt zeminine dizilir. Önceden hazırlanan vişne kompostosuyla etimekler ıslatılır.
Çekirdekleri çıkarılmış olan vişneler de blenderden geçirilerek ıslanan etimeklerin üzerine yayılır. Sıra geldi muhallebiyi hazırlamaya. Muhallebi için; tencereye margarin eklemeden süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya eklenir çırpı yardımıyla topaklanmaması için yavaşça karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kıvamı koyulaşan muhallebiye margarin ekleyerek bir müddet daha karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Pişen muhallebinin iyice ince bir krema kıvamında olması için karıştırıcı yardımıyla çırpılır ve borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine düzgünce dökülür. Tercihe bağlı olarak kullanacağınız kakaolu bisküviler de elimizde ufalanarak muhallebinin üzerine serpiştirilir.
Son olarak bir müddet kendi sıcaklığının geçmesi için bekletilen Vişneli etimek tatlısı dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur ve üzeri fıstık ile süslenerek ikram edilir. Dilerseniz yanına dondurma da ekleyerek serin bir tatlı olarak yenmesi sağlanır.
Afiyet Olsun.