- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 damla limon suyu
Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
Marketlerden temin ettiğiniz tel kadayıfı tezgâh üzerine yayılır. Eritilen tereyağı kadayıfın üzerine dökülür ve nazik el hareketleriyle kadayıfın her tarafına yağ yedirilir. Bu işlemi nazik hareketle yapmamızın sebebi kadayıfların parçalanmadan tel olarak kalması gerektiğindendir.
Bir kâseye kadayıftan bir parça alarak kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir.
Orta kısmına iri çekilmiş cevizlerden konur ve bohça şeklinde kapatılarak fırın tepsisine itinayla yerleştirilir. Elimizdeki tüm kadayıflar bitene kadar bu işlem tekrar edilir. Hepsi bitince önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altı üstü renk alıncaya kadar 20-25 dakika sürede pişirilir. Fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır.
Kadayıfın şerbeti için ayrı bir tencerede süt hariç şeker, su ve limon suyu eklenerek kaynatılır. Şeker tamamen eridiğinde sütü de ilave edilir ve bir müddet daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Şerbetin kadayıfları eritmemesi için hafif ılık olarak dökülmesi gerekmektedir. Ilık şerbeti soğuk tatlımızın üzerine dökelim ve şerbeti iyice çeken kadayıfı bolca yeşil fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanına dondurma da ekleyerek daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.