Tatlımızı yapmak için ilk olarak yağı tencereye koyarak eritmeye başlamanız gerekiyor. Daha sonra margarini tam olarak erittikten sonra unu ekleyin ve bir süre karıştırarak unu kavurun. Daha sonra şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu tatlıyı yaparken mutlaka sürekli karıştırmaya özen gösterin. Bu yüzden malzemelerinizi önceden açıp tek elle rahatlıkla koyabileceğiniz şekilde yapmanız çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Böylelikle tatlınızın daha iyi pişmesi ve dibinin tutmaması mümkün olacaktır.
Şekerin eridiğini ve kaybolduğunu gördükten sonra yavaş bir şekilde sütünüzü koymaya başlayın. Daha sonra da damla sakızı ya da sade sakızı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Tatlı kaynamaya ve koyulaşmaya başladığında vanilyayı ekleyin ve bir müddet daha karıştırarak kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
Tavuk Göğsü tatlısı bir müddet kendine gelsin ve soğusun diye soğumaya bırakıldıktan sonra daha güzel bir görünüme kavuşabilmesi için mikser yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra da tepsi ya da bor cam gibi bir kabın içine alarak dolaba koyun. Dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tarçın da ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.