Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla tarife ulaşmak mümkündür. Bazı tatlı tariflerinin hazırlanışları yörelere göre farklılık gösterse de lezzet olarak her damak tadına uygun tatlı tarifi bulmak mümkündür. Bizde sizin için şerbetli ve sütlü tatlı tariflerinden birkaç örnek hazırladık.
Misafirleriniz ya da ailecek yemek arkasından tüketmek için istediğiniz tatlı tarifini seçerek tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz. Kilo kontrolü yapan kişiler için şerbetli tatlılar ağır geldiğinden onlar da sütlü tatlı tariflerine göz atarak istedikleri tarife ulaşabilir.

Lor Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 250 gram lor peyniri
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
Şerbeti için
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzeri için

  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lor tatlısına şerbeti hazırlayarak başlayın. 2 su bardağı suyu ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak orta hararetli ısıda şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yarım limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatarak, soğumaya bırakın.

Tatlı için lor peynirini çukur bir kabın içine ezin.
Üzerine yumurtaları kırarak iyice çırpın. Ardından un, pirinç unu, kabartma tozu, vanilya ve şekeri ekleyip homojen bir şekilde karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Krema torbasına yıldız uç takarak hazırladığınız hamuru torbaya doldurun. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip, torbadaki hamuru tepsiye birer parmak aralıklar ile sıkın. Fırını 180 dereceye ayarlayarak tepsiyi fırına verin. Tatlının üstü kızarıncaya kadar fırınlayın. Fırından aldığınız tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti eşit şekilde dökerek şerbetini çekmesi için bekleyin. Hazır hale gelen tatlıyı servis tabağına alarak üzerini Hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip servise sunun.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Top Tarifi

Çikolatalı Top İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım kilo tatlı bisküvi
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı çikolata rendesi
  • 125 gram margarin
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Hindistan cevizi
Çikolatalı Top Nasıl Yapılır?

Bisküvileri çukur bir kabın içine eliniz ile iyice ufalayın. Üzerine çikolata rendesi ve cevizi karıştırıcı ile iyice birbirine yedirin. Geri kalan malzemeleri de kabın içine ekleyip eliniz ile karıştırın. Malzemeler birbiri ile iyice birleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde yuvarlayın. Hindistan cevizini düz bir tabağa boşaltarak yuvarladığınız tatlıları Hindistan cevizine bulayın. Her bir topun ortasına kürdan batırarak servis tabağına dizin ve buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun.

Şeker Pare Tatlısı

Şeker Pare İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım paket oda sıcaklığında erimiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tane yumurta
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane vanilya
  • 1 kâse tüm fındık
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeker Pare Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içine yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırarak kırın. Üzerine oda sıcaklığında erimiş margarin, irmik, sıvıyağ ve pudra şekerini ekleyip elinizle karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayarak, yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde sıralayın. Tatlının üzerine yumurta sarısı sürüp, her bir tatlının üzerine bir tane tüm fındık batırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tatlıyı fırına vererek altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlı pişerken şerbeti için 4 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şekeri uygun bir tencereye alıp orta hararetli ısıda kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatıp şerbeti ocaktan alın. Pişen tatlıları fırından alıp ilk sıcaklığını atmasını bekleyin. Ardından bir kepçe yardımı ile sıcak şerbeti tatlıların üzerine eşit şekilde dökün. Şeker pare servis için hazır.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:37:14
Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tatlı Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024