Sütlü Top Tatlılar

Sütlü top tatlılar, Toplum olarak tatlıyı çok sevmekteyiz. Baklavadan lokuma kadar pek çok tatlımız da Türk mutfağının lezzetlerindendir. Tatlılar, genel olarak şerbetli tatlılar ve sütlü tatlılar olarak iki kısımda gruplanır. Şerbetli tatlılar, daha çok serin ve soğuk havalarda tercih edilir. Sütlü tatlılar ise şerbetli tatlılara göre biraz daha hafif oldukları için yılın her dönemi tüketilebilir.
Sütlü tatlılarda şeker, şerbetlilere göre daha az kullanılır.

Sütlü tatlılar, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Sütlü tatlılar yapılışları kolay ve hafif olduğu için tercih edilirler. Hemen herkesin yapabileceği birçok sütlü tatlı vardır. Muhallebiden keklere, sütlaçtan yaş pastalara kadar geniş bir yelpazede sütlü tatlılar yapılmaktadır. Birçok sütlü tatlının malzemesi hemen elimizin altındadır.

Sütlü top tatlılar, hazırlanışları fazla uğraştırmayan, malzeme olarak da sütten başka birkaç tane malzemeyle kolayca hazırlanabilen tatlılardır. Sütlü top tatlılar, hazırlanması ve yenmesi pratik olan tatlılar oldukları için günümüzde insanlar fazlaca tercih etmekteler. Sütlü top tatlıların birçoğunda ana unsur sütten sonra irmik gelmektedir. Top şeklini irmikle hazırlananlarda daha kolay verilmesi ve dağılmaması durumu etkendir. En çok bilinen ve sütle hazırlanan sütlü top tatlılar, Hindistan cevizli irmikli toplar, çikolatalı irmikli toplar, pamuk toplardır. Bunların yapılışları genel olarak birbirlerinin çok yakındır.
Malzemeleri farklılık gösterir. En çok yapılan ve bilinen diğerlerine göre daha az malzeme isteyeni Hindistan cevizli irmik toplardır.

Hindistan cevizli irmikli toplar malzemeleri (3-4 kişilik)

  • Üç su bardağı süt,
  • Yedi yemek kaşığı irmik,
  • Bir paket toz kremşanti,
  • Yedi yemek kaşığı toz şeker,
  • Süsleme için kakao ve Hindistan cevizi (Dövülmüş fıstık ve fındıkta süslemede kullanılabilir)

Hindistan cevizli irmikli toplar nasıl yapılır?


Süt, irmik ve toz şeker tencereye konulup, ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten alınana muhallebi kıvamındaki malzeme soğuyuncaya kadar karıştırılmalıdır. Muhallebiye toz krem şantiyi döküp yedirene kadar tekrar karıştırılır. Karışımdan eller ıslatıla ıslatıla toplar hazırlanır. Toplar bir tabak içerisinde bulunan kakao ve Hindistan cevizi karışımında tekrar yuvarlanır. Topları bir tepsiye dizip üstüne dilenirse dövülmüş fıstık veya fındık serpilir. Servise hazırdır.

Çikolatalı irmik topların farkı muhallebiye kakao katılmasıdır.

Pamuk toplar malzemeleri (3-4 kişilik)
  • 2,5 su bardağı süt,
  • Bir paket vanilya,
  • 125 gram margarin,
  • Bir su bardağı un,
  • Bir su bardağı şeker,
  • 2 tane muz,
  • Hindistan cevizi

Pamuk toplar nasıl yapılır?


Bir tencerede un margarinle kavrulduktan sonra, süt, vanilya, şeker sırayla ilave edilip muhallebi kıvamına kadar karıştırarak pişirilir. Muhallebi soğutma işlemi yapıldıktan sonra topların içine dilimlenmiş muzlar yerleştirilir. Bir tabaktaki Hindistan cevizine bulanarak tepsiye dizilir. Servise hazırdır.
18.01.2024 22:19:11
Sütlü Top Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sütlü Top Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sütlü Top Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024