Sütlü Nuriye Tatlısı

Sütlü Nuriye tatlısı, baklavayı aratmayacak nitelikte olan sütlü nuriye tatlısı leziz olduğu kadar pratik bir tariftir. Özellikle hazır baklavalık yufka ile yapıldığı için de el oyalamamaktadır. Ancak evde kendiniz baklavalık hamur hazırlayıp da yapabilirsiniz. Baklavalık yufka ile hamuru aynı nitelikte olmaktadır.

Sütlü Nuriye İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 250 gr dövülmüş ceviz içi
  • 500 gr tereyağı
  • 500 ml süt

Şerbeti için

  • 1 kilo toz şeker
  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır?


Sütlü Nuriye tatlısını hazırlamak için ilk önce hazır baklavalık yufkaları masanın veya tezgâhın üzerine alalım.
Yufkaların üzerine bir tane tatlıyı pişireceğimiz tepsiyi kapatalım ve dışta kalan kısımları bir bıçak ile keselim. Eğer sütlü Nuriye tatlısını pişireceğiniz fırın tepsiniz hazır baklavalık yufkalar ile aynı ebatta ise bu sizin için bir avantaj olacaktır.

Tereyağını bir sos tenceresinin içerisine alıp eritelim. Bu aşamada yağın çok fazla kararmaması gerekiyor. Rengi açılan yağı ocağın üzerinden indirelim ve fırın tepsisinin iç kısma bu yağdan 2 yemek kaşığı ilave edip fırça ile tepsiyi bir güzel yağlayalım. Ardından baklavalık yufkalardan iki tanesini bir merdane veya oklavanın içerisine sarıp yufkayı tepsiye serelim. Yufka oklavaya sarıldığı için tepsinin içerisine düzgün bir şekilde serilecektir.
Serdiğimiz yufkaların üzerine tereyağından bir fırçayla her tarafına sürelim.

Eğer baklavalık yufkanın kenar kısımlarından almış iseniz bu aşamada kestiğiniz kenarlardan yufkaların üzerine birkaçını serpiştirebilirsiniz. Akabinde yağlanmış olan yufkaların üzerine ceviz içinden biraz serpiştirelim. Ardından tekrar iki tane baklavalık yufka alalım ve cevizlerin üzerine serelim. Yufkanın üzerine de yağ ile yağlayalım. Yağladığımız yufkaların üzerine de ceviz içinden serpiştirelim ve ardından cevizlerin üzerine tekrar yufka serip yağlayalım. Bu işlemi yufkalar ve ceviz içi bitene dek uygulayalım ve tepsinin en üstüne yufkalardan iki tanesini oklavaya sarıp düzgün bir şekilde yerleştirelim.

Sütlü Nuriye, tatlısının döşeme işlemi bittikten sonra tatlıyı baklava keser gibi veya küçük kareler olacak şekilde keselim. Sos kabının içerisinde kalan tereyağını da tatlının he tarafına sürelim ve tepsiyi 200 derecelik fırına gönderelim. Yaklaşık olarak sütlü nuriye tatlımızı fırında 25-30 dakika kadar pişirelim ve bu süre içerisinde de şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu bir tencerenin içerisine alalım, üzerine de toz şekeri ilave edelim ve orta harlı ateşte şerbeti kaynaya dek pişirelim. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve şerbeti bir dakika daha pişirip ocağın üzerinden alalım. Sıcak olan şerbetin içerisine soğuk sütü boşaltalım ver kaşık ile karıştıralım. Tatlımızı fırından alıp ılıması için bir dakika bekletelim. Bu aşmada da ılıyan şerbeti tatlının üzerine dökelim ve sütlü nuriyenin üzerine bir tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çekip soğuyan tatlımızı servis tabaklarının üzerine bir spatula ile alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:04:21
Sütlü Nuriye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sütlü Nuriye Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sütlü Nuriye Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024