- 3 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Sütlü Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
İlk olarak kadayıfı elinizle karıştırıp iyice kırmanız gerekiyor. Minik parçalara ayırdığınız kadayıfın üzerine erittiğiniz yağı da gezdirerek dökün ve daha sonra iyice karıştırın. İyice yağa buladığınız kadayıfın yarısını bir bor cama yayarak elinizle bastırarak iyice sıkıştırın. Daha sonra üstüne iri çekilmiş badem, fındık ya da cevizleri yayın. Daha sonra kalan kadayıfı da serin ve iyice bastırarak sıkı bir zemin yapın. Daha da iyi sıkışması için kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında 30 dakika bekletin.
Daha sonra buzdolabından aldığınız kadayıfın üzerine tekrar bastırarak tekrar sıkıştırın.
Sonra 170 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından aldıktan sonra da soğumaya bırakın. Kadayıf soğurken şerbetini hazırlamaya başlayın. Şerbet için ilk olarak süt ve şekeri bir kaba alın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar bekletin ve daha sonra altını kapatın. Altını kapattıktan sonra da vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve ılık hale gelmesi için bekletin. Daha sonra soğuk kadayıfa ılık şerbeti yavaş yavaş dökün. Son olarak şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.