Süt Tatlıları

Süt tatlıları, hafif oldukları için tercih edilen süt tatlılarının hazırlanışları da bir o kadar kolaydır. Süt tatlıları denilince akla ilk gelen sütlaç ve tavukgöğsü tatlısı herkes tarafından çok beğenilen tatlılar olmuştur. Besleyici özelliği de fazla olan süt tatlılarını bilhassa çocuklar çok beğenerek tüketmektedir. Onlara akşam veya öğle yemeklerinin arkasından süt tatlılarından hazırlayıp sevindirebilirsiniz.

Süt Tatlıları


Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Tarçın (Üzerine serpiştirmek için)

Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?


Sütlaç tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine yıkanmış olan pirinç ile suyu ilave edip pişirelim. Pirinçler yeterli kıvamda pişince tencerenin içerisine 1 litre sütü boca edelim ve ocağın altını orta harlı ateşte açalım. Tenceredeki süt kaynamaya başladığında içerisine 1 yemek kaşığı pirinç ununu az miktar su ile açalım. Kıvamını açtığımız pirinç ununu da sütün üzerine boca edelim ve yaklaşık 2 dakika kadar tencere tahta bir kaşık ile sürekli karıştırarak pişirelim. Sürenin ardından kıvam alan sütlaç tatlısının üzerine toz şekeri ilave edelim ve tatlıyı tahta kaşık ile bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım. Hazır hale gelen sütlaç tatlısını tencerenin içerisinde beş dakika kadar bekletelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp soğumaya bırakalım.
Soğumuş olan tatlının üzerine isteğe göre tarçın serpiştirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pamuk Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi tatlının üzerine ve altına serpiştirmek için kullanılacak.
Pamuk Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine sütü ilave edelim. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip altını kısık ateşte açalım. Sütün üzerine de unu, nişastayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak tatlıyı pişirelim. Tatlı göz göz olmaya başladığında ise tencerenin içerisine vanilyayı ve margarini ilave edip ocağın altını kapatalım. Mikser yardımıyla tatlıyı beş dakika kadar çırpalım ve sürenin ardından krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şanti için verilen sütü ve toz şantiyi bir karıştırma kabının içerisine alıp mikser ile bir güzel çırpalım. Şanti hazır hale geldiğinde buzdolabına kaldıralım ve bekletelim. Tatlıyı dökeceğimiz tepsinin alt kısmına yarım su bardağı Hindistan cevizi serpiştirelim. Hindistan cevizinin üzerine de bir kepçe yardımıyla pamuk prenses tatlısını dökelim ve buzdolabına kaldırıp soğutalım. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabından çıkartalım ve hazırladığımız krem şantiyi tatlının her tarafına sürelim. Krem şantinin üzerine de yarım su bardağı Hindistan cevizi serpiştirelim ve tatlıyı dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Sakızlı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 parça damla sakızı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim. Ocağın üzerine yerleştirdiğimiz tencerenin içerisine ki yağ eriyince tencereye unu ilave edelim ve unun rengi sararıncaya kadar kavuralım. İstenilen kıvama gelen unun üzerine sütü boca edip tel çırpıcı ile çırpalım. Ardından tencerenin içerisine nişastayı ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak tatlıyı pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine vanilyayı ve damla sakızını ilave edip mikser ile tatlıyı iki dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımız tatlıyı küçük kupların içerisine bir kepçe yardımıyla ilave edelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Arzu ederseniz tatlınızı küçük kuplara değil de bir borcamın içerisine de boşaltabilir ve soğuduktan sonra dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Soğumuş olan tatlımızı servis için hazırdır Afiyet olsun.
20.01.2024 14:00:54
Süt Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Süt Tatlıları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Süt Tatlıları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024