Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tarifiyle şekerpare tatlısını yapmanız halinde enfes bir tatlı elde etmiş olacaksınız. Her sofraya yakışan şekerpare tatlısının hazırlanması da bir o kadar kolaydır.
Şekerpare tatlısı yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Şekerpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 avuç fındık içi
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu
Şekerpare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şekerpare tatlısının hazırlığına şerbet ile başlayalım. Şerbet için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave dip tencereyi ocağın üzerine alalım. Orta harlı ateşin üzerinde şerbeti kaynayana dek pişirelim ve şerbet kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp şerbetin içerisine limon suyunu aktaralım. Limon suyu eklendikten sonra şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara kaldıralım. Daha çabuk soğuması istiyor iseniz eğer şerbeti cam bir kabın içerisine alıp soğuk suyun üzerine oturtabilirsiniz.
Böylelikle şerbet normalden hızlı bir şekilde soğuyacaktır.

Şerbet soğuması için beklerden bizde tatlının hamurunu yapmaya geçelim. Bunun için çukur bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yumurtaları teker teker kırıp ilave edelim. Yumurtaları ilk önce bir çırpma teli çırpalım ve çırptıktan sonra içerisine sıvı yağ, karbonat veya kabartma tozu, pudra şekeri ilavesi yapıp tekrar çırpıcıyla karıştıralım. Ardından unu ve irmiği bir kâsenin içerisinde karıştırıp karıştırma kabının içerisine boşaltalım ve parmak uçlarımızla yoğurmaya geçelim. Ele yapışmayacak bir hamur oluşturalım ve hamurun yumuşaklığına bu aşama da özen gösterelim.

Ardından hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve bir kenara alalım. Biriktirdiğimiz hamurlardan bir tanesini avuç içimize alıp yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Bütün kalan hamurları da bu şekilde yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine birer tane fındık bastırıp tepsiyi fırının içerisine gönderelim. 185 derecelik fırında şekerpare tatlılarını kızarana dek pişirelim ve kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartalım. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra tatlıyı tezgâhın üzerinde beş dakika kadar bekletelim ve sürenin ardından önceden hazırladığımız şerbeti tatlıların üzerine bir kepçe yardımıyla dökelim. Tatlının şerbetini kolaylıkla çekmesi için üzerine bir bez veya başka bir büyük tepsi kapatıp bu şekilde bir saat kadar bekletelim. Sürenin ardından yeteri kadar soğumuş olan şekerpare tatlısını servis tabaklarına alıp sunum yapalım. Arzu ederseniz eğer tatlıyı sunum yaparken dondurma veya kaymak tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 06:38:21
Şekerpare Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şekerpare Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şekerpare Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024