Şarlot Tatlısı

Şarlot tatlısı, oldukça hafif ve pratik bir tatlıdır. Malzemeleri genellikle krem şanti, pötibör bisküvi ve çikolata sosu olmasına rağmen, sizler bu malzemelere yakışan ilaveler yaparak tatlınızı zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz krem şantiyi kakaolu kullanabilir, bizim yaptığımız gibi içine ceviz, damla çikolata, badem kırığı gibi ilaveler yapabilirsiniz.
Bu sayede zengin bir şarlot tatlısı yaratabilirsiniz. Bu tatlı şerbetli tatlılara güzel bir alternatif olacaktır. Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Şarlot tatlısı malzemeleri

  • 1 paket bebe bisküvisi (250 gram)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı krem şanti için soğuk süt
  • 2 adet muz
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Çikolata sosu malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 su bardağı süt

Şarlot tatlısı nasıl yapılır?


Önce geniş bir kâsenin içinde soğuk süt ve krem şantiyi çırpın. Krem şanti kıvamını bulunca içinde bebe bisküvilerini ikiye bölerek atın. Bunu iyice karıştırın. Bu arada muzları soyarak dilimleyin. İçinden birkaç dilim muzu ayırarak kalanları krem şantili karışıma koyun. İçine dövülmüş cevizleri ve damla çikolataları atın. Karışım yumuşak kıvamlı olduysa, içine biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz. Çünkü biraz sert olması gerekir. Bunları karıştırın ve kenarda bekletin.

Şimdi tatlıyı içine koyacağınız bir kâse ya da derin bir kabın içine streç film kaplayın. Ayırmış olduğunuz muz dilimlerini kabın dibine dekoratif olarak yerleştirin. Tatlınızı daha sonra bu kalıptan çıkaracağınız için aynı süsleme yapar gibi düzenlemeniz gerekir. Bunların üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantili karışımı düzgün şekilde dökün. Bunu bir kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. Düzgün bir yüzey elde ettiğinizde, üzerini streçle kapatarak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Tatlımızın önemli bir detayı olan çikolata sosumuzu hazırlamamız gerekir. Sos malzemelerinin hepsini bir tencerenin içinde karıştırın. Bunu orta ateşe koyarak, sürekli şekilde karıştırıp pişirin. Daha sonra soğumasına yardımcı olmak ve üzerinin kabuk tutmasına engel olmak için sürekli karıştırarak kenara alın. Buzdolabında soğuyan şarlot tatlısını dışarıya alın. Bunu güzel bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerindeki streç filmi de alın. Hazırladığınız ve soğuyan çikolata sosunu bunun üzerine dökün. Şarlot tatlınınız artık servise hazır. Dilimleyerek ikramda bulunacağınız tabaklara alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 02:13:30
Şarlot Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şarlot Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şarlot Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024