Sarı Burma Tatlısı

Sarı Burma Tatlısı, şerbet ile hazırlanan baklava çeşitlerinden bir tanesidir. Sarı burma tatlısını isterseniz hazır baklava yufkası ile hazırlayın, isterseniz ben açarın diyorsanız kendi hünerli eliniz ile açtığınız incecik baklava hamuru ile de yapabilirsiniz. Özellikle bayramlarda ya da özel günlerde, nişan, kına düğün gibi günlerde sarı burma tatlısı en çok tercih edilen şerbetli tatlıların başında gelmektedir.
Ayrıca görüntüsü ile insanları cezbeden sarı burma tatlısı lezzeti ile kendisine hayran bırakmaktadır. Sarı burma tatlısı ismini renginin sarı olmasından almaktadır. Tam altın sarısı renginde pişirilen sarı burma tatlısını kaymak, vanilyalı dondurma ile ikram ederek tam bir lezzet şöleni yakalayabilirsiniz. Özel dostlarınız evinize geldiği zaman onlarla hoş sohbetler yaparken bu nefis tatlının da tadını çıkarabilirsiniz.

Sarı Burma Tatlısının Hamuru için Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 5,5-6 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Arası için

  • Dövülmüş ceviz içi
  • Açmak için nişasta
  • Üzerine sıvı yağ
Sarı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce hamuru yoğurmak için geniş bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke, ılık su, tuzu ilave ederek elimizle karıştıralım.
Ardından unu eleyerek kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerini temiz bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurdan iki tane ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve çay fincanı tabağının büyüklüğünde olacak şekilde açalım ve arasına bolca nişasta serpelim. Daha sonra bu iki hamur parçasını üst üste koyup merdane ile biraz büyüttükten sonra oklavayla incecik oluncaya kadar açalım. Açtığımız yufkayı ortadan ikiye keselim ve her tarafına ceviz içi serpelim. Ardından yufkayı oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde saralım ve çok sıkmadan hafif şekilde büzelim. Oklavada büzülen yufkayı çıkaralım ve bıçak yardımı ile istenilen ölçüde keselim. Fırın tepsisine yufkaları güzelce dizelim. Bütün hamur parçaları bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. En son yufkaların her yerine gelecek şekilde sıvı yağı gezdirelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında sarı renk alıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan sarı burmayı soğuması için kaldıralım. Şimdi Şerbeti hazırlamak için tencerenin içine suyunu, toz şekerini ve limon suyunu ilave ederek kaynatalım. Kaynayan sıcak şerbeti soğumuş olan sarı burmanın üzerine gezdirelim. Şerbetini çekince sarı burma tatlısını servis tabağına alalım ve üzerine toz fıstık serpelim.

Afiyet olsun.
21.01.2024 04:41:25
Sarı Burma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sarı Burma Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sarı Burma Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024