Saray Tatlısı

Saray Tatlısı, şerbetli bir tatlı olduğu için fazla yemekten kaçınılmak gerekir. Ancak tatlının kendi has lezzeti ve damakta bıraktığı inanılmaz lezzet pek çok kişiyi bu tatlıya bağlamıştır. Eğer akşam için güzel bir şerbetli tatlı hazırlamak istiyor iseniz size saray tatlısını gönül rahatlığı ile öneririz.

Sara
y Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 125 gr margarin
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ay çiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Saray Tatlısı Nasıl Yapılır?


Saray tatlımızın hazırlığına ilk önce şerbet ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte çift tabanlı bir pişirme tenceresi alalım. Tencerenin içerisine toz şekeri ilave edelim ve suyu da katıp karıştıralım. Karıştırdıktan sonra ocağın üzerine tencereyi yerleştirelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım ve ocağın üzerinden şerbeti indirelim. Tatlıyı hazırlayana dek şerbeti soğumaya bırakalım ve bunun için serin bir yere şerbeti kaldıralım.

Tatlıyı hazırlamak için bir karıştırma kabının içerisine sıvıyağ, şeker ve margarini ilave edip parmak uçlarımız ile yoğuralım. Ardından karışımın içerisine 3 tane yumurtayı kıralım ve tekrar harcı yoğuralım.
Akabinde yoğurup karıştırdığımız malzemelerin içerisine toz şeker, vanilya, irmik ve kabartma tozunu katalım. Unu da yavaş yavaş ilave edelim ve yoğurma işlemini sürdürelim.

Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım ve hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp temiz olan tezgâhın üzerine alalım. Saray tatlımızı pişireceğimiz fırın tepsimizin içerisine sıvıyağ sürelim veya daha kolay olsun diyorsanız yağlı kâğıt serelim. Koparttığımız hamurlardan bir tanesini alalım ve yuvarlak veya oval şeklini verip fırın tepsisine yerleştirelim. Diğer kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayıp bütün hamurları fırın tepsisine dizelim.

Tatlımızı 180 derecelik fırının içerisine yollayalım ve her tarafları kızarana dek pişirelim. Arzu ederseniz eğer tatlıyı fırına göndermeden önce üzerlerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Pişmiş olan tatlıyı fırından alıp ılıması için biraz bekletelim. Ilıdıktan sonra üzerine önceden hazırladığımız ılıttığımız şerbeti bir kepçe ile dökelim. Bütün şerbeti tatlıya gezdirdikten sonra tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve bu şekilde tatlıyı bir sat kadar dinlendirelim. Dinlenip soğuyan tatlımızı servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:22:03
Saray Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Saray Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Saray Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024