Rus Tatlısı

Rus tatlısı, "Medovik" ismiyle Rusya Bölgesi'nde meşhurlaşmış ve kökeni çok da eski olmayan ballı şerbetli bir tatlı çeşididir. İçeriğinde kullanacağınız balın özellikle kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Zira bu husus tatlının tutma miktarını oldukça etkilemektedir. Kremasını bol olarak tüketmek isteyenler malzemelerde yer alan süt kremasını arttırabilir.
Ayrıca malzemelerdeki yumurtalar büyükse unu biraz daha fazla kullanmanız gerekmektedir. Tarifi denediğinizde artık aniden gelen misafirlerinize ne tatlı ikram edeceğinizi düşünmenize gerek yok. Değişik fikirlerle onları büyülemek isteyenler için Rus Tatlısı sizlere uzak bölgelerin rüzgârlarını estirecektir.

Şimdi gelelim Rus Tatlısı Nasıl Yapılır hakkındaki bilgilerden bahsetmeye.

Rus Tatlısı Malzemeleri

  • 120 gr. Tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 kutu süt kreması (200 ml)

Rus Tatlısı Nasıl Yapılır?


Kabarık bir kek olması münasebetiyle derin bir kapta karıştırma işlemini yumurta ve şekeri çırparak başlamalısınız. İyice köpüren karışım bir yanda dururken derin bir tavada 3 yemek kaşığı balı ısıtalım ve kabartma tozu ekleyerek köpürene kadar pişirelim. İyice köpüren bu karışımı biraz ılıyınca yumurtalara ilave edelim.

Ballı karışım bittikten sonra başka bir tavada tereyağını eritelim ve ılıyınca yumurtaların üzerine ilave edelim. Karışıma son olarak un ve vanilyayı da katalım ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Buradaki ölçü kulak memesinden biraz daha sert olması gereken bir hamurdur. Eğer ununuz az gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Bir müddet dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Tezgâhın üzerinde unlu düz bir zemin oluşturarak yemek tabağı büyüklüğünde bir hamur açalım. Ölçü olarak isterseniz orta büyüklükte bir tencereden biraz büyük olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Ardından yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine tek tek dizerek çatalla birkaç yerinden delikler açalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2-3 dakika kadar pişirelim. Çabuk pişen hamurları fırından çıkarında tencere kapağıyla keselim ve hepsinin aynı boy olmalarını sağlayalım.

Ardından pişen hamurlardan bir kat alıp krema sürerek üst üste diğer hamurlar içinde aynı işlemi yaparak katlı pasta elde edelim. Dilerseniz katların arasına meyve dilimleri özellikle muz dilimleri ekleyerek de doldurabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz şekilde çikolata ve fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Rus Tatlısı'nın kremasının iyice dinlenmesi için bir müddet buzdolabında bekletmeniz daha iyi olacaktır.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 03:32:06
Rus Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rus Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Rus Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024