Revani Tatlısı

Revani tatlısı, kek ve şerbet ile yapılan revani tatlısını hemen hemen herkes beğenerek tüketir. Özellikle şerbetli olmasına rağmen çok hafif olan bu tatlıyı davet sofralarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda kabul günlerinizde veya arkadaş toplantılarınızda revani tatlısı hazırlayıp sevdikleriniz ile tatlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya veya bir tatlı kaşığı vanilya özü

Revani Tatlısı Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?


Revani tatlısını hazırlamak için öncelikle bir tane karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurtaları teker, teker kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine de bir su bardağı toz şekeri boca edelim ev mikser ile çırpma işlemine geçelim. Toz şeker ile yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım ve sürenin ardından karışımın içerisine yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım. Ardından diğer malzemeleri karıştırma kabına alalım ve revani tatlısının hamurunu yaklaşık bir dakika kadar mikser ile çırpıp çırpma işlemini bitirelim.

Yuvarlak veya kare bir borcamın iç kısımlarını sıvıyağla hafif şekilde yağlayalım ve hazırladığımız hamuru kabın içerisine koyalım.
Borcamın sağa ve sola hafif şekilde sallayıp hamuru kabın her tarafına eşit şekilde dağıtalım. Akabinde hazır olan revani hamurunu fırının içerisine yollayalım ve 170 derecelik fırında her tarafı kızarana dek pişirelim.

Tatlının hamuru fırında pişerken bizde bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için küçük bir tencere alalım ve içerisine suyla birlikte toz şekeri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynaya dek pişirelim ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatalım. Pişmiş olan şerbeti soğuması için ocağın üzerinden soğuk bir mekâna kaldıralım. Şerbet soğurken bizde revanin hamurunun pişip pişmediğini kontrol edelim. Bunun için bir tane kürdanı hamurun orta kısmına batırıp ve kürdanın ucuna hamur gelmiş ise hamuru tekrar fırına gönderip pişmeye bırakalım. Kek hamuru tam olarak pişmişse keki fırından alalım ve ılıması için biraz bekletelim. Ilımış olan revaninin üzerine soğuk olan şerbeti bir kepçe yardımıyla dökelim ve revaninin üzerine başka bir tepsi kapatalım. Böylelikle revani tatlısı şerbetini hem daha hızlı çekecektir hem de şerbetini çektiği için tatlı biraz daha kabaracaktır. Şerbetini çeken tatlıyı soğuması için bekletelim ve soğuduktan sonra dilimleyip spatula ile servis tabaklarına alalım. Arzu ederseniz revani tatlısının yanında dondurma, kaymak veya meyve dilimleri yerleştirip bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 10:36:41
Revani Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Revani Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Revani Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024