- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı Hindistan cevizi (Alt ve üst kısım için kullanılacak)
Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?
Prenses tatlısını hazırlamak için bir tane fazla derin olmayacak tencere alalım ve içerisine sütü boca edelim. Sütün üstüne unu, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı ve margarini ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Arzu ederseniz eğer unu önceden margarinle kavurup muhallebiyi bu şekilde de hazırlayabilirsiniz. Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz muhallebi göz göz olunca ocağın üzerinden indirelim.
Bir tane kare veya dikdörtgen bir borcam alalım, içerisine Hindistan cevizini serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine dökelim. Bu şekilde tatlıyı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bir müddet bekletelim. Tatlı soğurken bizde krem şantisini hazırlamaya geçelim.
Bunun için toz krem şantiyi ve bir su bardak soğuk sütü bir karıştırma kabının içerisine alıp mikserle çırpalım. Hazırladığımız krem şantiyi soğuttuğumuz tatlının üzerine bir spatula ile sürelim ve krem şantinin her tarafına Hindistan cevizi serpiştirelim.
Hazırladığımız tatlıyı buzdolabına kaldırıp biraz dinlendirelim ve dinlendikten sonra dilimleyip sunum tabaklarına alalım. Tatlımız servis için hazırdır afiyet olsun.
Dip not; Arzu ederseniz tatlının üzerine krem şanti değil de beyaz çikolata sosu da dökebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak ve göz zevkinize kalmıştır.