Portakallı Revani Tatlısı

Portakallı revani tatlısı, revani çoğu kişinin severek tükettiği şerbetli klasik tatlılarımızdan birisidir. Bunu bir de portakallı hazırlamaya ne dersiniz? Tahmin ediyoruz mis gibi portakal kokusuyla sizleri de kendine hayran bırakacaktır. Kış aylarında portakalın tam zamanında sizlerde sevdikleriniz için bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
Yapımının çok kolay olduğunu belirtelim. Aynı kek hamuru yapar gibi bir hamur hazırlayacaksınız. Kıvamı kekten çok az yoğun olsa, tam yerinde olacak. Bunun için verdiğimiz ölçülere dikkat etmelisiniz. Unu bardakla ölçerken tepeleme koymayın. Bu fark bile revaninin kıvamını yakalayamamanıza neden olabilir. Bir de şu hatırlatmayı yapalım. Tatlının içine portakal suyu koyuyoruz. Malum portakalın çok tatlı olması durumunda, şerbette ve revaninin içinde kullandığımız şeker oranını kendi damak tadınıza uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Fazla tatlı olmasın derseniz, şekeri biraz azaltın ya da tatlı sevenler biraz arttırabilir. Şimdi birlikte portakalın zamanı geçmeden hemen portakallı revani tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Portakallı revani tatlısı için gerekli malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbet malzemeleri

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Portakallı revani tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle tatlımızı hazırlamak için uygun boyda bir kâsenin içinde toz şekeri ve yumurtaları mikserle çırpmaya başlıyoruz.
Bunun içine aynı kek hamuru hazırlar gibi önce kabartma tozu ve un dışında olan diğer malzemeleri ilave ederek, çırpmaya devam ediyoruz. Unutmamamız gereken bir konuda, malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. En son kabartma tozu ve elenmiş unu ilave ederek, tahta bir kaşık yardımıyla hamuru karıştırmaya devam ediyoruz. Bu arada fırınınızı kek pişirirken yaptığınız gibi, 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayabilirsiniz. Tatlının hamurunu büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayarak içine dökün. Fırınınız ısındığında, revaniyi fırına koyabilirsiniz.

Bu arada revaninin şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz şerbeti daha önceden hazırlayabilirsiniz. Ya şerbetiniz soğuk olsun ya da revani soğuk olsun. Hangisi kolayınıza geliyorsa, onu tercih edebilirsiniz. Bir tencerenin içinde şerbet malzemelerini karıştırın. Bunu orta ateşin üzerinde kaynatmaya başlayın. Revani piştiyse fırından alarak soğuması için kenara koyun. Şerbetin kıvamı fazla cıvık olmamalı. Revani soğuduktan sonra, sıcak şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Portakallı revani tatlısını 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilediğiniz ebatta dilimleyerek, üzerine Hindistan cevizi, Antep fıstığı tozu gibi süslemeler yapabilirsiniz. Tatlınızı servis tabağına alarak, sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 08:25:57
Portakallı Revani Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Portakallı Revani Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Portakallı Revani Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024