Portakal Tatlısı

Portakal Tatlısı, değişik lezzetler arayanlar için denenmesi gereken mükemmel tatlılardan olan portakal tatlısı kış aylarında yapabileceğiniz şerbetli bir tatlıdır. Şahane aroması ile damaklarda bırakacağı harika tat ile konuklarınız ve sevdikleriniz için hazırlayarak gururla sunabileceğiniz lezzette bir tatlı çeşididir.

Portakal Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


Portakal Tatlısı Hamuru için

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 Paket kabartma Tozu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yeteri kadar un

Portakal Tatlısı İç Harcı için

  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Portakal Tatlısı Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıkılmış portakal suyu
Portakal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Portakal tatlısı hazırlığımıza öncelikle hamurunu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza ilk olarak 1 adet yumurtayı kırarak üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı portakal suyu ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Ardından karışımın üzerine yarım su bardağı irmik, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu ve 10 yemek kaşığı elenmiş un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Yoğrulan hamur ele yapışmayacak kıvama gelince üzerine temiz nemli bir bez örtülerek 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Daha sonra bekleyen hamurumuzu toparlayarak un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alarak bir merdane yardımıyla hamuru orta kalınlıkta açalım. Ardından açılan hamuru bir su bardağının ağzıyla daire şeklinde hamurlar keselim. Kestiğimiz yuvarlak hamurların 3 adetini üst üste yerleştirelim. Ardından tatlımızın iç harcını hazırlamak için yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini bir kâsenin içine alarak üzerine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip iyice karıştırarak harmanladıktan sonra hamurların üzerine bir kaşık yardımıyla yeteri kadar iç harçtan koyarak hamuru rulo yaparak sarıp gül şekline getirelim. Ardından hazırladığımız rulo şeklindeki gülleri ortadan ikiye keserek yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarla döşeyelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim ve gül tatlımız pembeleşerek kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.

Portakal tatlımızın şerbeti için uygun bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı portakal suyu ve 2 su bardağı su ilave ederek tencereyi ocağa koyalım. Şerbetimizi önce orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocağımızı kısalım ve 15-20 dakika kadar şerbet koyulaşarak kıvam alana kadar pişirip ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kızararak pişen portakal tatlımızı fırından alarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve en az 1-2 saat kadar bekleterek tatlımızın şerbetini çekmesini sağladıktan sonra servis tabaklarına alarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 13:05:46
Portakal Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Portakal Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Portakal Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024