Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunun için pekmez sevmeyen çocuklar için pekmezin tatlıların içerisine ilave edip onlara bu faydalı besinden tattırabilirsiniz.

Pekmezli Tatlılar


Pekmez Helvası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pekmez (Dut pekmezi)

Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?


Pekmez helvasını hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine su ile nişastayı ilave edip karıştıralım. Çırpma teli ile güzel bir şekilde harcı karıştıralım ve nişastanın kıvamını açalım. Sulandırıp kıvamını açtığımız nişastalı karışımın üzerine pekmezi ve toz şekeri ilave edip karşı karıştırmaya devam edelim. Karıştırdığımız harcı bir pişirme tenceresine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Ocağın altını kısık ateşte açalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karışımın içerisine sıcak iken ceviz içini ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kare bir borcam alalım ve içerisini sıcak su ile ıslatalım. Islattığımız borcamın içerisine hazırladığımız pekmez helvasını ilave edip yayalım.
Helvayı serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını sağlayalım. Soğuduktan sonra bıçak ile dilimleyelim ve dilimleri servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pekmezli Su Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeleri

Muhallebisi için
  • 9 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı nişasta
Üzeri için
  • Bir su bardağı pekmez
Pekmezli Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Pekmezli su muhallebini hazırlamak için toz şeker, süt ve bir fiske tuzu bir tencerenin içerisine alıp kaynayana kadar pişirelim. Ardından başka bir karıştırma kabı alalım ve içerisine nişasta ile suyu ilave edip çırpma teli güzel bir şekilde karıştıralım. Süt kaynadığında tencerenin içerisine nişastalı suyu boşlatalım ve sürekli karıştıralım. Ardından ocağın altını kısık ateşte açalım ve karışımı muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen karşımı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere paylaştıralım. Kaseleri bir tepsinin içerisine alalım ve tabakların alt kısmına soğuk su ilavesi yapıp tatlıyı soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tatlıyı kaselerin içerisinden ters çevirip servis tabaklarının üzerine çıkartalım. Son olarak tatlıların üzerlerine pekmez gezdirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeleri
  • 2 kilo kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi
Pekmezli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pekmezli kabak tatlısının hazırlığına kabakları soymakla başlayalım ve bunun için öncelikle tüm olan kabağımızı kavun dilimler gibi dilimleyelim. Ardından dilimlediğimiz iki kilo kabağın dış kısımlarını soyup arzu göre küp veya dikdörtgen şekillerde dilimleyelim. Bu aşamada kabakları dilimlerken ne kalın ne de çok ince olmamasına özen gösterelim. Doğradığımız kabakların çekirdeklerini temizleyip yıkayalım ve bir pişirme tenceresinin içerisine boşlatalım. Kabakların üzerine su ile toz şekeri ilave edip bir sat kadar bu şekilde bekletelim. Beklerken süre içerisinde şekeri erimiş ve hafif şekilde yumuşamış olan kabakları ocağın üzerine yerleştirelim ve ocağın altını kısık ateşte açalım. Kısık ateşin üzerinde kabakları yavaş yavaş pişmeye bırakalım. Pişmiş ve yumuşamış olan kabakları servis tabaklarının içerisine alalım ve soğumaya bırakalım. Eğer sıcak iken kabakları almakta zorlanıyor iseniz tencerenin içerisinde soğumaya bırakıp soğuduktan sonra da alabilirsiniz. Servis tabaklarının üzerinde bulunan kabakları ceviz içleri ve pekmez ile süsleyip tatlandıralım. Tatlımız hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 21:44:43
Pekmezli Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pekmezli Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pekmezli Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024