Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı hem yapımının oldukça kolay olması hem de içinde neler olduğunu bildiğiniz bir tatlı olması sebebiyle çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer aldığından mutlaka denemeniz gereken bir tarif olarak karşınıza çıkıyor. Kolay hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olması sebebiyle de hem kendiniz hem aileniz hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz leziz bir tat olarak tanımlanabiliyor.

Parmak Tatlısı Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3 ya da 4 çay bardağı yeterli olacaktır)

İçini Hazırlamak için

  • 1 çay bardağı fındık
  • 5 adet ceviz
  • Biraz tarçın
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Şerbetini Hazırlamak için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 ya da 3 damla limon suyu
  • 2,5 su bardağı su
Üstüne serpmek için
  • 1 su bardağı irmik
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz, böylece şerbetimiz biz tatlımızı hazırlayana kadar soğumuş olacaktır. Şerbetli tatlı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus ya tatlı hamurunuzun ya da şerbetinizin sıcak olmasıdır. En makbul olan ise şerbetin soğuması ve tatlı hamurunun fırından çıkar çıkmaz üzerine serpilmesidir.
Şerbeti hazırlarken öncelikle şekeri bir tencereye alıyoruz ve birkaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra üzerine suyu döküyor ve iyice kaynatıyoruz, son olarak da birkaç damla limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatıyor ve şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz.

Şerbeti hazırladıktan sonra parmak tatlısı için öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz. Hamur malzemelerinden yumurta ve şekeri ilke olarak bir karıştırma kabında karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra sıvı yağı alıp biraz daha karıştırdıktan sonra kalan tüm hamur malzemelerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu ekleyerek azar azar ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru hazırladıktan sonra bu hamuru dinlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz.

Hamur beklerken parmak tatlısı içini hazırlamak için önce ceviz ve fındığı robottan geçiriyoruz ya da bir torbaya alarak sert bir cisim ile ezmeye başlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve tarçını ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu iç malzemesini hamurdan kopardığımız yumurta büyüklüğündeki parçaların içine koyarak yuvarlıyoruz. Böylece dış kısım sadece hamur olacak şekilde iç malzemesini kapatıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaparken hazırladığımız içli hamurları bir tabağa koyduğumuz irmiğe batırarak daha önce yağlanmış olan tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp tepsiye dizdikten sonra önceden ısınmış 180 derecelik fırına alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Üzeri kızaran tatlı hamurlarını fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra da üzerine önceden hazırladığımız şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekip soğuyunca da servis ediyoruz. Dilerseniz iç malzemesi olmadan da aynı işlemlerle parmak tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 02:04:16
Parmak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Parmak Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Parmak Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024