Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan birçok tatlının arasında ilk dikkatimi çeken tatlı bu oldu. Tatlıyı satan beyefendiye bu tatlının ne olduğunu sorduğumda adının "Padişah tatlısı" olduğunu ve Osmanlının en önemli tatlı çeşitlerinden biri olduğunu söyledi.
Tatmak için bir tane aldım ve lezzeti karşısında hayran kaldım. Eve gittiğimde ilk işim patişah tatlısının yapılışını araştırmak oldu. Birçok sitede tarif gördüm ama hepsinde kıvamlar farklı yazıyordu. 3-4 defa deneme yaptıktan sonra en uygun tarifi buldum ve sizlerle bu makalede paylaşmak istedim. Şimdi aşağıya Padişah tatlısının tarifini yazıyorum. Umarım siz de beğenirsiniz.

Padişah Tatlısının Malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Dört çorba kaşığı su
  • Bir su bardağı un
  • 3 Çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir adet yumurta sarısı

Padişah Tatlısı Nasıl Yapılır?


Padişah tatlısı keki için dört adet yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Yumurta köpük kale gelip kar beyazı olduktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek tekrar çırpın.
Karışımınız hazır hale geldikten sonra fırın tepsinizin içerisine yağlı kâğıt serdikten sonra karışımı tepsiye dökün. Fırının derecesini 170 dereceye ayarladıktan sonra ısınmasını bekleyin. Isı 170 derece olduktan sonra tepsiyi fırına verin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bekleyin. Soğumadan kesmeye kalkarsanız dağılır. Bu nedenle bir miktar bekledikten sonra elinize bir su bardağı alın ve ıslattıktan sonra bardağı kekin üzerine getirerek yuvarlak parçacıklar kesin.

Padişah tatlısı için kremanın hazırlanmasına geçin ve krema için tarifte verdiğim tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Koyu krema kıvamı alana kadar pişirmeye devam edin ve kıvamını alınca ocaktan alın ve kestiğimiz keklerin yarısının üzerine bir tatlı kaşığı döküp diğer yarısıyla krema sürdüğümüz keklerin üzerini kapatın. Aynı hamburger şeklinde olacak. Ardından kenarlarına da krema sürüp, yanlarını Hindistan cevizine buladıktan sonra arzu ettiğiniz taktirde bitter çikolata eritip üzerine dökebilirsiniz.

27.01.2024 07:44:02
Padişah Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Padişah Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Padişah Tatlısı"
neden tüm yapmadınız? ben başka bir yerde tepsiye ilk önce hindiztan cevizi dökerek gördüm.
beren . 09.06.2016

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024