Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konuklarınızdan güzel tepkiler almak istiyorsanız bu tatlıyı yapmanızı öneririz. Hem sizin hem de sevdiklerinizin yüzünü güldürecek olan Nevzine tatlısını nasıl hazırlanıyormuş? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Nevzine Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kilo un
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı ay çiçek yağı
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez (Üzüm pekmezi veya dut)

Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?


Nevzine tatlısının hazırlanışına öncelikle şerbetle başlayalım. Şerbeti hazırlamak için orta boy bir tencere alalım ve içerisine toz şekerle birlikte ılık suyu ilave edelim. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim ve şerbeti kaynayana dek pişirelim. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra beş dakika kadar kısık ateşin üzerinde pişirelim ve piştikten sonra ılıması için bir kenara kaldıralım. Şerbet ılık hale geldiğinde şerbetin içerisine 1 çay bardağı üzüm pekmezini ilave edelim ve kaşık ile güzel bir şekilde karıştıralım.

Margarini bir tavanın içerisine alalım ve ocağın üzerine yerleştirip kısık ateşte yağı eritelim. Erimiş olan yağı bir karıştırma kabının içerisine boşaltalım ve yağın üzerine sütü, ay çiçek yağı ve sirkeyi ilave edip kaşıkla karıştıralım. Karışımı karıştırdıktan sonra harcın içerisine yumurtayı kıralım ve tahini de ekleyip tekrar karıştıralım. Ardından kaşıkla karıştırdığımız harcın üzerine bir kilo kadar elenmiş unu, cevizi ve karbonatı ilave edip parmak uçlarımızla hafif şekilde yoğuralım. Yumuşak olan hamuru nazik bir şekilde yoğurduktan sonra bir fırın tepsisinin alt kısmını hafif şekilde tereyağıyla yağlayalım. Yağladığımız tepsinin içerisine hazırladığımız hamuru ilave edip elimizle güzel bir şekilde yayalım. Oluşturduğumuz hamur yağlı bir hamur olduğu için ilk aşamada siz tepsiye yaydıkça o toplanacaktır. Ancak bir iki kere hamuru yaydıktan sonra toplanma yapmayacaktır.

Tepsideki hamurun üzerine çatalın ters tarafı ile şekiller verelin ve hamuru keskin bir bıçak ile börek dilimlerinden biraz ufak olacak şekilde dilimleyelim. Hazır hale gelen hamuru fırına gönderelim ve 180 derecelik fırında hamuru üzerleri kızarana dek pişirelim. İstenilen kıvamda pişen hamuru fırından alalım ve fırından çıktıktan sonra 6 dakika kadar dinlendirelim. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti ılık olan tatlının üzerine kaşıkla her tarafı ıslanacak şekilde gezdirelim. Şerbeti ile buluşmuş olan tatlımızı birkaç saat dinlendirelim ve dilimlerinden çıkartıp servis tabaklarına alalım. Hazır olan tatlımızı servis için sunum yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 01:35:21
Nevzine Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nevzine Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Nevzine Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024