Derin bir tencerenin dibini öncelikle su ile ıslattıktan sonra, 5 su bardağı sütü koyuyoruz. Sütün içine toz şekeri irmiği ve vanilyayı koyup şekeri eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. İrmikler sütü çekip koyu bir kıvam aldığında tencereyi ocaktan alıyoruz. Kare şeklinde olan bir tepsiye, kakaolu bisküvilerin bir kısmını tepsinin dibine boşluk kalmayacak şekilde döşüyoruz. Üzerine sütlü irmiği boşaltıyoruz. Yüzeyini düzeltmek için tepsiyi sağa sola sert hareketlerle sallıyoruz. Bir miktar soğumasını bekledikten sonra, geri kalan bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoruz.
Daha sonra sütlü irmiğin üzerine hiçbir boşluk bırakmadan bisküvi tozuyla kaplıyoruz. Muzları ince ince dilimleyip üzerine dizdikten sonra, muzların da üzerini ince kıyılmış ceviz veya fındık içiyle kaplayıp, tatlımızı dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 2 saat kadar bekledikten sonra, kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.