Muhallebili İrmik Tatlısı

Muhallebili irmik Tatlısı, öncelikle Türk mutfağında tatlı olarak sık kullanılan irmik tatlısı, kremalı olduğu zaman bir ayrı güzel oluyor ve tadan kişilerin yüzünü güldürüyor. İrmik tatlısını daha önce denediyseniz eğer bu tarif size hiç yabancı gelmeyecektir. Aynı zamanda kremalı irmik tatlısını güzel bir akşam yemeği sonrasında veya ikindi çaylarınızın yanına hazırlayıp keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Muhallebili İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Muhallebisi için

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (En son kullanılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta
  • 3su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebili irmik tatlısının hazırlığına ilk önce krema ile başlayalım ve bunun için uygun büyüklükte bir tencere alalım. Tencerenin içerisine sütü ve diğer muhallebi malzemelerini katıp tel çırpısı ile güzel bir şekilde karıştıralım. Arzu ederseniz eğer yumurtayı önce bir kâsenin içerisinde köpük kıvamına gelen dek çırpıp ardından da muhallebi malzemelerinin içerisine aktarabilirsiniz.
Bütün muhallebi malzemelerinin bulunduğu tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte krame kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirelim. İstenilen kıvama gelen kremayı soğuması için bir kenara kaldıralım. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket toz krem şantiyi boşlatalım ve mikser ile çırpalım. Krem şanti muhallebi ile kaynaştıktan sonra muhallebiyi buzdolabına kaldırıp bekletelim.

İrmik tatlısını hazırlamak için yumurta ile toz şekeri homojen bir kıvama gelene dek çırpalım ve ardından diğer sıvı malzemelerin karıştırma kabının içerisine alıp karıştıralım. Bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra diğer unlu malzemeleri ilave edelim ve mikser ile kek hamuru kıvamına gelen dek çırpalım. İstenilen kıvama gelen hamuru yağlanmış bir kalıp veya borcamın içerisine döküp tepsiyi hafif şekilde sallayalım. Hamuru tepsinin her tarafına dağıttıktan sonra fırının içerisine yollayalım ve 180 derecelik fırında her tarafı kızarana dek pişirelim. İrmik tatlısı fırında pişerken bizde şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine su ile toz şekeri ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Bu ikiliyi bir güzel kaynatalım ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ilave edip bir dakika daha pişirelim. Sürenin ardından şerbeti ocağın üzerinden serin bir ortama kaldırıp soğumasını bekleyelim. Fırında bekleyen hamur piştikten sonra fırının içerisinde alalım ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Yaklaşık 5-6 dakika kadar irmik hamurunu ocağın üzerinden bekletelim ve sürenin ardından üzerine soğumuş olan şerbeti bir kepçe yardımıyla her tarafına yedirerek dökelim. Şerbeti ile buluşan tatlıyı bir müddet bekletelim ve tatlı soğuduktan sonra üzerine önceden hazırladığımız ve dinlendirdiğimiz muhallebiyi bir ıspatulayla tatlının üzerine alıp her tarafına yayalım. Bütün işlemi bittikten sonra Hindistan cevizi veya toz Antep fısıtığı ile muhallebili irmik tatlısını süsleyelim ve dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:47:49
Muhallebili İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Muhallebili İrmik Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Muhallebili İrmik Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024