Mısır Unu Nasıl Yapılır?
Mısır unu tatlısı diğer şerbetli tatlı çeşitleri gibi şerbeti hazırlanılarak pişirilen bir tatlı çeşididir. Bu sebeple tatlının yapımına ilk şerbeti kaynatarak başlanır. Tencereye su ve şeker ilave edilerek kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Derin bir yoğurma kasesine yoğurt, karbonat eklenip karıştırılır ardından diğer malzemelerden sıvıyağ, mısır unu ve yumurta da eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur.
Bir müddet dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlanır ve önceden yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ceviz yerleştirilir ve ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında pişirilir.
Üzerleri kızarıp yumuşak sayılabilecek kıvamda pişen hamurların ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbet eklenir ve tekrar fırına verilerek yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında tutularak şerbetin emmesi sağlanır. Soğuyan ve şerbeti iyice çeken tatlı tabağın kenarına çikolata sosu dökülerek hoş görüntülü olarak servis edilir.
Afiyet Olsun.