Milföy Tatlısı

Milföy tatlısı, Pratik ve bir o kadar lezzetli olan milföy tatlısı ile misafirlerinize ziyafet şöleni yaşatabilirsiniz. Hem şerbetli hem de kolay yapılan milföy tatlısı büyük küçük herkesten tam not alacak bir tatlıdır. Milföy hamuru ile hazırlandığı için çıtır çıtır ve çok hafif olan tatlı mutlaka denenmesi gereken tatlılar arasında yer almaktadır.
Her evin mutfağında kolaylıkla bulunabilen malzemeler ile yarım saat içinde hazırlanabilecek bir tatlıdır. Değişik ve lezzetli bir tatlı tarifi yapmak için milföy tatlısını deneyebilirsiniz. Milföy hamuru kolaylıkla şekil alabilen bir hamur türüdür ve milföy hamuru ile farklı farklı tarifler hazırlanabilir. Milföy tatlısı muhallebi ile yapılabileceği gibi şerbet ile hazırlandığında da mükemmel bir tat ortaya çıkabilmektedir. Milföy tatlısını hiç mutfak deneyimi olmayan ve daha önce hiç şerbetli tatlı yapmayan kişiler bile kolaylıkla hazırlayarak misafirlerine gönül rahatlığı ile sunabilir. Peki, milföy tatlısı nasıl hazırlanıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Tatlı hangi aşamalardan oluşuyor? Hep beraber hazırlayarak bakalım.

Milföy Tatlısı


Milföy Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 14 tane milföy hamuru
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Hamuru açmak için biraz un
  • 1 tane yumurta sarısı

Milföy Tatlısı Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

Milföy tatlısına tatlının şerbetini hazırlayarak başlayın.
Ufak bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı toz şeker ekleyin. Tahta kaşık ile toz şeker eriyene kadar karıştırın. Toz şeker eriyince tencereyi ocağa koyun. Şerbet kaynayıp kıvam almaya başlayınca 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın.

Uygun bir kâsenin içine çekilmiş fındık, ceviz, 2 yemek kaşığı toz şeker ve toz tarçını alarak homojen bir şekilde karıştırın. Milföy hamurlarını mutfak tezgâhına 2 kat olacak şekilde yayın. İki kat milföye az un serpiştirerek merdane ile biraz inceltin. Hamurun bir kenarına hazırladığınız cevizli harçtan 2 yemek kaşığı koyarak rulo şeklinde düzgünce sarın. Sardığınız milföyleri 3 parmak kalınlığında bıçak yardımı ile keserek fırın kabına aralıklı olacak şekilde sıralayın. Tüm milföy hamurları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Milföylerin fazla kabarmaması için çatal ile üzerine hafif bastırın. Yumurta sarısını ufak bir kâsenin içinde çatal ile çırpın ve her bir milföyün üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. Fırınınızı önceden 190-200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Isınan fırına hazırladığınız milföyleri sürün. Tatlının üzeri kızarana kadar fırınlayın. Pişen tatlıyı fırından alın. Ilıyan şerbeti milföylerin üzerine yavaş yavaş ve eşit şekilde bir kepçe yardımı ile dökün. Tatlı şerbetini tamamen çektikten sonra servis tabağına alın ve tercihe göre üzerine Antep fıstığı tozu serpiştirerek ve yanına dondurma ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:55:18
Milföy Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Milföy Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Milföy Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024