Midye Tatlısı

Midye Tatlısı, bayramlarda sık yapılan midye tatlısını canınız istediği zaman kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru açılarak hazırlanılan bir tatlı olduğu için hamur açmayı da bilmek gerekir. Eğer hamur açma konusunda hiçbir şüpheniz yok ise midye tatlısını da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Midye Tatlısı İçin
Gerekli Malzemeleri


Hamuru İçin Grekli Malzemeleri

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı oda ısısında yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı dolusu un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı nişasta

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Bolca ceviz
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu
  • 1 çimdik tuz
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Midye tatlısını için öncelikle hamur malzemelerinden sıvı olan harçları bir karıştırma kabına alıp parmak uçlarımız ile karıştıralım. Homojen kıvama getirdiğimiz harcın üzerine nişasta, kabartma tozu ve unu ilave edip hamuru yoğurma işlemine geçelim. Kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurduğumuz hamuru sekiz eşit parçaya bölelim ve bezeleyelim.

Bezeleri tezgâhın üzerine alalım ve üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlendirmeye bırakalım. 15 dakika hamuru dinlendirmek için yeterli olacaktır. Hamuru verilen süre içerisinde dinlendikten sonra nişasta serpiştirip tezgâhın üzerine bir tane beze alalım ve merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım.
Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde açalım ve hepsini üst üste yerleştirelim. Bu aşamada hamurun en üstte bulunan bezesine nişasta serpiştirmeyelim ve hamuru büyütebildiğimiz kadar büyütelim.

Hamuru büyükten sonra bir kenarından tutup rulo şeklinde saralım. Sardığımız rulolardan bir parmak kalınlığında dilimler keselim ve kestiğimiz bir dilim kestiğimiz dilimi merdaneyle su bardağı ağzı büyüklüğünde açalım. Diğer ruloları da aynı şekilde açtıktan sonra orta kısımlarına ceviz ilavesi yapıp ikiye katlayalım. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizelim. Bütün tatlıları dizdikten sonra üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirelim ve 200 derecelik fırına pişmeye gönderelim.

Tatlı fırında pişerken biz de şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbeti hazırlamak için bir tencere alalım ve içerisine toz şekerle birlikte suyu ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlı kızarana dek şerbeti soğumaya bırakalım. Kızarmış olan tatlıyı fırından alalım ve tatlı ılık hale geldiğinde üzerine soğuk şerbeti boca edelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve tatlının şerbetini daha hızlı çekmesini sağlayalım. Midye tatlısını 4 saat kadar dinlendirelim ve dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 09:59:47
Midye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Midye Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024