Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, davet sofraları için hazırlanabilecek en güzel tatlı çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafiftir ve faydalıdır. Aynı zamanda beş çaylarınızın yanına güzel bir tatlı hazırlamak istediğinizde istediğinizi karşılayacak niteliktedir.

Lokum Tatlısı İçin Gerekli M
alzemeleri


Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Ara için

  • 1 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi
Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokum tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım ve içerisine margarini ilave edip eritelim. Margarin eriyince üzerine unu boşlatalım ve hafifçe kavuralım. Unun renginin helva gibi çok fazla kırmızı olmaması gerekiyor. Kavrulmuş olan unun üzerine bir litre sütü boca edelim ve çırpıcıyla karıştıralım. Unla sütü güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra harcın içerisine nişastayı, vanilyayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcıyla karıştıralım.

Bütün malzemeleri tencereye aldıktan sonra karışımı kısık ateşin üzerinde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bu aşamada muhallebinin sürekli karıştırılması önemlidir. Yoksa pütür pütür olabilir. Pişmiş olan tatlımızı tezgâhın üzerine alalım ve mikserle bir dakika boyunca çırpalım.

Akabinde fırın tepsimizin üzerine bir yağlı kâğıt serelim ve kâğıdın üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi yayalım. Kağıdın her tarafını Hindistan cevizi ile buladıktan sonra hazırladığımız muhallebiyi kepçeyle Hindistan cevizin üzerine dökelim. Muhallebiyi dökerken bir kepçeden yardım alabilirsiniz. Böylelikle tatlıyı tepsiye dökerken Hindistan cevizini da dağıtmamış olursunuz.

Tatlıyı tepsiye döktükten sonra serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını bekleyelim. Bu aşamada tatlının krem şantini hazırlayabilirsiniz. Krem şanti için bir su bardağı sütü bir çırpma kabının içerisine boşlatalım ve üzerine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım. Çırptığımız krem şantiyi buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından krem şantiyi soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp ıspatulayla gezdirelim. Krem şantinin üzerine de bir su bardağı dövülmüş cevizi serpiştirelim ve tatlıyı katlama aşamasına geçelim.

Tatlıyı katlarken yağlı kâğıdın geniş olan yerinden tutup tatlıyı rulo olacak şekilde saralım. Bu işlemi iki kere uyguladıktan sonra tatlıyı rulo şeklinde keselim ve servis tabaklarına kestiğimiz lokumları ilave edip sunum yapalım. Diğer kalan muhallebiyi de aynı şekilde iki kere takla attırıp saralım ve işlem bittikten sonra Hindistan cevizine bulayıp servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Eğer evinizde yağlı kâğıt yoks lokumu Hindistan cevizi serpiştirip fırın tepsisinin üzerine dökebilir ve güzel bir şekilde soğuduktan sonra sarabilirsiniz. Yağlı kâğıdın buradaki görevi tatlının dağılmadan iyi bir şekilde sarılmasına yardımcı olmasıdır
20.01.2024 11:37:45
Lokum Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lokum Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Lokum Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024