Öncelikle Muhallebiyi hazırlamak üzere genişçe bir tencereye yumurta sarısını ve toz şekeri döküp mikserde iyice çırpın. Daha sonra üzerine nişastayı, unu ekleyip mikserde topak olmaması için iyice çırpın. Daha sonra mikseri bırakarak kaşık ile sütü bir yandan dökerken kaşıkla karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alırken limon kabuğunu da attıktan sonra pişirin. Pişen muhallebinin altını kapatıp çiğ kremayı döküp mikser ile çırpın.
Geniş bir borcama kedi dillerini süte batırıp dizin. Daha sonra üzerine muhallebiyi yayıp soğumaya bırakın. Muhallebi soğuyana kadar limonlu sosu hazırlayın. Genişçe bir kaba tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırıp iyice çırpın. Daha sonra ocağın üzerine alıp kaynayana kadar bir yemek kaşığı ile karıştırarak pişirin. Karıştırmazsanız topak topak olur. Göz göz kabardığı zaman içine tereyağını da koyup iyice karıştırıp sonra muhallebinin üzerine yayın. Daha sonra oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Bir gece dolapta beklemesi yoğun kıvam tadını vermesi için daha iyi olur. Ayrıca dolapta dinlendiği için dondurma gibi bir tatlı türü olur. Daha sonra dilimlere ayırarak servis edin.
Şimdiden Afiyet Olsun.