Limonlu Revani Tatlısı

Limonlu Revani Tatlısı, revani büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen şerbetli tatlıların ilk sırasında gelmektedir. Özellikle ramazan ayında iftar açıldıktan sonra en çok tercih edilen tatlıdır. Hemen her evde revani tatlısı yapılmaktadır, isterseniz sade isterseniz limonlu revani tatlısı yapmak mümkündür. Malzemeler aynı şekilde olarak hazırlanan revani tatlısının içine sizin yaratıcılığınız ile farklı malzemeler ilave edilerek farklı tatlar yakalamak mümkündür.
Özellikle hanımlar altın günlerinde, arkadaşlar ile toplanıldığında, çocukların okulu için ya da kermes toplantılarında sıklıkla limonlu revani tatlısını tercih etmektedir. İçerisine eklenen malzemeler ile oldukça besin değeri yüksek olan revani tatlısı, doyurucu özelliğe de sahip olmaktadır. Sadece öğün atlamak isteyen kişiler bir ya da iki dilim limonlu irmik tatlısı tüketerek tok kalmayı sağlayabilirler. Tabi ki, şerbetli tatlı olduğu için aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Çünkü limonlu revani tatlısı fazla tüketildiğinde kişinin kolaylıkla kilo almasını sağlayabilir. Eğer sizlerde limonlu revani tatlısının lezzetini merak ediyorsanız, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyoruz. Sevdiklerinize bu nefis lezzetteki limonlu revani tatlısını hazırlayarak onlara yanında vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Limonlu Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su ba
    rdağı sıvı yağ
  • 1 fincan un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım limon suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • Vanilyalı dondurma
  • Üzerine Hindistan cevizi

Limonlu Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk önce limonlu revani tatlısının şerbetini hazırlamak için tencerenin içerisine suyu ve şekeri ilave edip kaynaması için bırakıyoruz. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz, kıvamını aldıktan sonra şerbetin altını kapatalım ve soğuması için bırakalım. Şimdi derin bir kâsenin içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave ederek iyice çırpalım. Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu, irmiği ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Revaninin kekini hazırlarken malzemeler içine ilave dilince mutlaka aynı yönde olacak şekilde çırpılır. Eğer aynı yönde çırpma işlemi yapılmaz ise kekinin güzel kabarmaz. Ardından un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve son işlemde limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekerli vanilya ilave edildikten sonra aynı yönde karıştırılır. Bu arada limonlu revani tatlısını pişireceğiniz fırın tepsisinin içerisini yağladıktan sonra harcı dökelim ve eşit olarak dağılımını sağlayalım. Fırını 170 dereceye ayarlayalım ve revaninin kekini yaklaşık olarak 40 dakika pişirelim. Ancak kekin pişip pişmediğine bakmak için ilk yarım saat kesinlikle fırının kapağını açmıyoruz. Daha sonra kürdan kontrolü yaparak pişip pişmediğine bakılabilir. Fırında pişen limonlu revani keki ılıdıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz. Şerbeti iyice içine çekmesi için birkaç saat bekletiyoruz. Ardından dilimleyerek servis tabağına alalım, yanında vanilyalı dondurma ya da üzerine Hindistan cevizi serperek ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:30:26
Limonlu Revani Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Limonlu Revani Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Limonlu Revani Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024