Laz Böreği Tatlısı
Laz Böreği, Karadeniz mutfağının klasiklerinden olan harika bir tatlı çeşididir. Çıtır çıtır kızarmış yufkaların arasındaki yumuşacık muhallebinin damakta bıraktığı muhteşem lezzet, sizi de kendine hayran bırakacaktır. Kısa sürede ve az zahmetle hazırlayabileceğiniz bu muhteşem lezzetten, sevdiklerinizi mahrum bırakmayın. Kolay gelsin.
>
Laz Böreği malzemeleri- 1 paket baklavalık yufka (12 veya 14 yaprak)
- 150 gram tereyağı
Muhallebisi İçin malzemeleri- 3 adet yumurtanın sarısı
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çay bardağı kadar su
- Çay kaşığının ucuyla bir miktar tuz
- Bir fiske karabiber
Şerbeti İçin malzemeleri- 3 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
Laz Böreği Nasıl Yapılır?
Laz böreğini yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için, su ve şekeri bir tencerede eritip ocakta 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Tatlının muhallebisini hazırlamak için, derin bir tencerenin içine süt ve şekeri koyup, kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Sütü koymadan önce tencerenin dibini su ile ıslatırsanız, süt tencerenin dibini yakmaz. Bir karıştırma kabının içinde, yumurta sarıları, nişasta, pirinç unu, tuz ve karabiber 1 çay bardağı su ile karıştırılarak, kaynamakta olan süte yavaş yavaş ve bir taraftan karıştırmak sureti ile ilave edilir.
Muhallebi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alınır.
Tereyağı küçük bir tavada eritilir. Baklavalık yufkaların yarısı, dibi yağlanmış fırın tepsisinin her katına erittiğimiz tereyağı sürülerek kat kat döşenir. Üzerine hazırladığımız muhallebi ile kaplanır. Daha sonra kalan baklavalık, yufkalar aynı şekilde döşenir. Üzerine tereyağının kalanı sürülür. Kare kare dilimleyerek, 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk olan şerbeti verilir. Yaklaşık iki saat kadar şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 22:18:25
Laz Böreği Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|