Kuru İncir Tatlısı

Kuru incir tatlısı, damak tadına önem vermenin yanında sağlığı da ihmal etmek istemeyenler için birebir bir tatlı tarifidir. İçeriği açısından kuru incir vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Bu özellikleri ile düşünüldüğü zaman ceviz ile bir araya geldiği zaman ortaya hem damak zevki açısından lezzetli hem de ceviz ile kullanılacağı için nezleye karşı oldukça etkili bir tatlı ortaya çıkmaktadır.
Kuru incir tatlısının bu özelliği konunun uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Kuru incir tatlısını evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri arasına alabilirsiniz. Böylece tatlı saatlerinize sağlıklı tarifler katmış olacaksınız. Şimdi tatlı tarifini vermeden önce tarifin yapım aşamasında kullanılacak olan malzemeleri vereceğiz.

Kuru incir tatlısının malzemeleri

  • 1 kg kadar kuru incir
  • Yarım litre su
  • 150 gram kaymak
  • Yarım kilo ceviz içi
  • Yarım kilo toz şeker

Kuru incir tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle kuru incirlerin üzerindeki nişastanın temizlenmesi gerekir. Bunun için kuru incirleri ılık su içerisinde 5 dakika kadar bekletmek yeterlidir. Sonrasında incirlerin üzerindeki nişastayı incirleri yıkayarak giderebilirsiniz. İncir tanelerini temizledikten sonra incir tanelerinin her birini üst taraflarında yer alan delik kısmından işaret parmağınızı incirin içine sokarak tanelerin içini genişletin. Bu işlemin amacı kuru incir tatlısının iç malzemesi için yer açmaktır.
İçlerini genişlettiğiniz incir tanelerinin içine önceden hazırlamış olduğunuz ceviz içini doldurunuz. Böylece kuru incir tatlısının ilk yapım aşaması bitmiş olacaktır.

Kuru incir tatlısının ilk aşamasında içlerini ceviz ile doldurduğunuz taneleri ceviz içi bulunan kısımları yukarı gelecek şekilde bir tepsiye dizin. İçleri ceviz içi ile dolu olan incirleri tepsiye dizme işi bitince incirlerin üzerine toz şeker serpin. Bolca toz şeker serpilen incirlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin. Eklenen su ve toz şeker kuru incir tatlısının şerbetini oluşturacaktır. Üzerine su eklenen incirleri üstü kapatarak pişirin. Bu pişirme işlemi incirlerin ve içlerindeki ceviz içinin serpilen toz şekeri iyice emmelerini sağlayacaktır. Böylelikle kuru incir tatlısının daha lezzetli bir kıvama sahip olması sağlanmış olur. Tepside suyun içinde pişmeye bıraktığınız incirler yumuşayarak şurup kıvamına geldiğinde tepsiyi fırından alarak kapalı olan ağzını açma zamanı gelmiş demektir. Kuru incir tatlısının beklenen kıvama gelmesi için incir tanelerinin kızarması gerekir. Bunun için tepsinin üstünü açarak üst kısmı yanan fırının yanına koyun. İncirlerin üst kısımları kızarınca incir tatlısını fırından çıkarın. İncirlerin yeteri kadar kızarmaları kuru incir tatlısının bitme aşamasında olduğunu gösterir. Tepsiyi fırından alarak kuru incir tatlısını soğumaya bırakın.

Yeterince soğuduğunda incir tatlısı servis edilmeye hazırdır. Kuru incir tatlısını servis etmeden önce üzerine kaymak koyabilirsiniz. Kuru incir tatlısını sadece üzerine kaymak koyarak servis edebileceğiniz gibi taze mevsimsel meyvelerden bir karışım ile ya da dondurma kullanarak da servis edebilirsiniz. Değişik bir damak tadı elde etmek için kuru incir tatlısının yapım malzemeleri arasında sayılan su yerine süt kullanmak da mümkündür.

20.01.2024 10:01:33
Kuru İncir Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru İncir Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru İncir Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024