Kuru Fasulye Tatlısı

Kuru fasulye tatlısı olur mu diye düşünenleriniz olmuştur. Evet, şimdiye kadar duymayanlarınız şaşıracak ama kuru fasulyeden hem de lezzetli bir tatlı çıkarıyoruz. Aydın yöresine has ve kuru fasulye tadı olmayan bu tatlıyı yapmaya cesaret ederseniz çok seveceksiniz. Kuru fasulye tatlısının tadı biraz kestaneyi anımsattığı için aynı zamanda yalancı kestane tatlısı da deniyor.
Kuru fasulye tatlısı glüten içermediği için özellikle çölyak hastaları için iyi bir alternatif tatlı türüdür. Bu pastada un yerine kuru fasulye kullanıldığı için hiç glüten içermemektedir. Sağlık sorunlarınız varsa ve gluten size yasaksa kuru fasulye tatlısı tam size göre diyet bir tatlı türüdür. Sağlık sorunu yaşayanlar sadece sosunu hazırlarken glütensiz un kullanmak zorundalar. Çikolata sos kullanmayarak bunun yerine karamel sos veya başka herhangi bir sosta kullanabilirsiniz.

Kuru Fasulye Tatlısının Malzemeleri

  • 2 su bardağı dolusu haşlanmış kuru fasulye
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu

Üzeri için malzemeler

  • Bir paket hazır çikolatalı sos
  • Çikolata sosunun üzerindeki tarif kadar süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir paket bitter çikolata

Kuru Fasulye Tatlısı Nasıl Yapılır?


Kuru fasulye tatlısını yapmaya karar verdiğiniz günden bir önceki gün akşam kuru fasulyeleri ıslatın.
Sabah sudaki kuru fasulyelerin suyunu süzün ve bir tencereye koyarak su ilave edip yemekteki kıvamına gelene kadar haşlayın. Haşlanan kuru fasulyeleri ocaktan alıp soğuttuktan sonra el blenderinden pürüzsüz olana kadar geçirin.

1.5 su bardağı şeker ve 4 adet yumurtayı bir kaba koyun üzerine bir tutam tuz ilave edip bir mikserle iyice çırpın. Ardından tarifteki kalan malzemeler de eklenerek mikserin en düşük devrinde 3-4 dakika çırpın ve ardından önceden yağladığınız fırın tepsisine dökün. Fırının ısısını 160 dereceye ayarlayarak ısı 160 dereceye vardıktan sonra tepsiyi fırına sürün ve pişirin. Bu arada çikolata sosunu tarifine göre pişirin. Ocağı kapattıktan sonra bitter çikolata ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika çırpın. Sosu arada bir kabuk bağlamaması için bir kaşıkla karıştırın.

Kuru fasulye tatlınız piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuyunca tepsiden çıkarın ve hazırladığınız çikolata sosunu üzerinde her tarafını kaplayacak şekilde gezdirin. Ardından üzerine ceviz serperek buzdolabına koyun ve 4-5 saat soğuduktan sonra servis edin.

Kuru fasulye tatlısını yaptığınızda ilk defa karşılaşan kişilere neden yaptığınızı sorun. Emin olun ki hiçbir kimse içinde kuru fasulye var demeyeceklerdir. Siz bu tatlıyı kuru fasulyeden yaptığınızı söylediğinde de hayretler içerisinde kalacaklar.
19.01.2024 14:05:47
Kuru Fasulye Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Fasulye Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Fasulye Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024