Kremalı Sütlü Tatlılar

Kremalı Sütlü Tatlılar, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla tarife ulaşmak mümkündür. Bazı tatlı tariflerinin hazırlanışları yörelere göre farklılık gösterse de lezzet olarak her damak tadına uygun tatlı tarifi bulmak mümkündür. Sütlü tatlılar şerbetli tatlılara oranla daha hafif olduğu için daha çok tercih edilir.
Sütlü tatlılar çocuklar tarafından da çok sevilir. Hazmı kolay olduğu için akşam yemeklerinden sonra çayın ya da kahvenin yanında rahatlıkla sunumu yapılabilir. Bilindik sütlü tatlılardan sıkılanlar ve değişik tatlar arayanlar sütlü tatlıyı kremalı olarak hazırlayabilir. Krema sütlü tatlılara farklı bir kıvam ve aroma katacaktır.

Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri


Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır krema
Ara kat için
  • 2 adet dilimlenmiş muz
Keki Islatmak için
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremalı sütlü kahveli tatlı tarifine kekin hazırlanması ile başlanır.
Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve süt mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte 2-3 dakika kadar çırpılır. Kek için kullanılacak olan yassı kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Kek harcı yağlanmış kalıba boca edilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kek pişerken krema hazırlığı yapılır. Derin bir tencere içerisine tüm malzemeler ilave edilerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. İçerisine krema ilave edilerek kaşık yardımıyla karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Fırından çıkarılan kek biraz dinlendikten sonra yanlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesilir. Keki ıslatmak için tüm malzemeler bir kenarda iyice karıştırılır. Kekin her iki parçası da eşit şekilde iyice ıslatılır. Kekin tabanına kremanın yarısı boca edilir ve ıspatula yardımıyla yayılır. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Kekin üst katı kremanın üzerine kapatılır. Kalan krema kekin en üstüne boca edilir ve böylece tatlı hazırlanmış olur. Hazırlanan tatlı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan kremalı sütlü kahveli tatlı üzerine toz granül kahve serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 6 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hazır krema
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tarifte kullanılan farklı yan malzemeler sayesinde 3 farklı renkte irmik tatlısı elde edilecektir. Bu irmik tatlıları borcama kat kat dökülerek farklı bir tatlı hazırlanacaktır. Bunun için derin bir tencereye süt, nişasta, toz şeker, irmik, vanilya ve sıvı yağ konur. Tencere ocağa alınarak tüm malzemeler kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Tatlı koyulaşmaya başlayıp kıvam bulunca ocaktan alınır. İçerisine 2 paket krema ilave edilerek iyice karıştırılır. Diğer bir yandan havuçların kabuğu soyulur ve küp şeklinde doğranır. Küçük bir tencereye bir miktar su konularak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Haşlanan havuçlar daha sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Pötibör bisküviler robottan geçirilerek toz haline getirilir. 2 farklı kâse alınır. Birinci kâseye pötibör bisküviler ve kakao konulur. İkinci kâseye havuç püresi konulur. Tenceredeki irmik göz kararı üçe bölünerek bir kısmı bisküvi ve kakao ile karıştırılır. Tatlı yapımında kullanılacak borcamın tabanına ilk önce bisküvili ve kakaolu karışım dökülür. İkinci kata sade irmikten dökülür. Üçüncü kata ise havuç püresiyle karıştırılmış irmik dökülür. 3 renkli kremalı irmik tatlısı soğuması için üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan tatlı istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine Hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 08:26:33
Kremalı Sütlü Tatlılar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kremalı Sütlü Tatlılar Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kremalı Sütlü Tatlılar"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024