Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı incir tatlısı, Özellikle de incir sevenlerin beğenerek tüketeceği nefis bir tatlı türüdür. İncir tatlısı olduğu için bazıları ağır olduğunu düşünmekle beraber tadına baktıktan sonra yemeden kendini alıkoyamamaktadırlar. Şimdi kremalı incir tatlısının tarifine geçelim.

Kremalı İncir Tatlısının Malzemeleri

  • 3 adet iri yumurta
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz
  • Bir su bardağı un
  • Bir su bardağı dolusu nohut tanesinin yarısı inceliğinde doğranmış kuru incir.
    Kremalı incir tatlısının püf noktası bu incirlerdir

Kreması için malzemeleri

  • Bir litre süt
  • Bir paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki çorba kaşığı dolusu mısır nişastası
  • İki yemek kaşığı şeker

Şerbeti için malzemeleri

  • Bir çay kaşığı neskafe
  • İki çay kaşığı şeker
  • Bir çay bardağı sıcak su
Kremalı İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce kremalı incir tatlısının kremasını hazırlayalım. Tereyağı dışındaki krema için yazdığımız malzemelerin hepsini bir tencereye koyarak karıştırın. Mikserle çırpmanız daha uygun olacaktır. Karışımda topak kalmaması gerekmektedir. Ocağın altını açın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra ocağın altını kapatarak kremanızı ocaktan indirin ve ılıması için serin bir yerde bekletin.
Ilıdıktan sonra bir paket krem şantiyi karışımın içerisine dökün ve mikserle 5-10 dakika kadar çırptıktan sonra kremanız hazır hale gelecektir.

Şimdi şerbetini hazırlayalım. Bir çay bardağı sıcak suda 1 çay kaşığı neskafeyi ve bir çay kaşığı şekeri karıştırın ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz bu şerbet pişmeden çiğ olarak kullanılacak.

Kekin yapımına başlayalım. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Şeker eridikten sonra cevizi ekleyerek karıştıralım. Ardından kabartma tozunu ve unu ekleyerek bir müddet daha karıştıralım. Hazırlamış olduğunuz çok küçük taneli incir parçalarını una bulayarak karıştıralım. Una buladığımız taktirde incir taneleri kekin tabanına çökmez. Kremalı incir tatlısı karışımınız hazır hale geldikten sonra kare şeklindeki bir borcamın içerisine margarin çalın ve ardından unlayın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı borcamın içerisine dökerek yayın. Fırının derecesini ve sıcaklığını 150 dereceye getirdikten sonra borcamı fırına vererek 30 dakika pişirin. Kekiniz piştikten sonra soğumadan şerbeti kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökün ve üzerine ılıyan kremayı dökerek yayın. Hazırladığınız kremalı incir tatlınızı buzdolabına koyarak bir gece dinlendirin. Ertesi gün servis edeceğiniz zaman üzerine bolca Hindistan cevizi serperek afiyetle yiyebilirsiniz.
21.01.2024 15:34:10
Kremalı İncir Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kremalı İncir Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kremalı İncir Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024