Köstebek Tatlısı

Köstebek Tatlısı özellikle çocukların çok beğenerek sevdiği pasta tarifleri arasında yer alıyor. Bu sebeple de özellikle doğum günü ve diğer özel günlerde çocuklarınız için yapabileceğiniz bu pastayı farklı şekillerde süsleyerek çok güzel bir lezzet sunabilirsiniz. Farklı şekillerde süsleyebilmeniz de mümkün olduğundan dolayı bu pastayı dilerseniz misafirlerinize çayın yanında ikram edebilmek için de sunabilmeniz mümkün olacaktır.

Köstebek Tatlısı Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 8 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Krema Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Damla çikolata ya da çikolata parçaları
  • 2 ya da 3 adet muz

Köstebek Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk olarak keki hazırlamaya başlıyoruz. Kekini hazırlarken kakao hariç tüm kek malzemelerimizi bir karıştırma kabına alarak iyice karıştırıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra son olarak kakaoyu da ekleyerek kek malzemelerimizin tamamını karıştırmaya başlıyoruz. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak bir tepsiye boşaltıyoruz ve daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına alıyoruz. Yaklaşık 20 25 dakika sonra pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol ediyoruz ve piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Kek soğuduktan sonra ters çevirerek pasta tabağına yerleştiriyoruz.
Kekin kenarlarında bir santim boşluk bırakarak ortasını kaşık ile oyuyoruz. Oyduğumuz kısımları atmıyor ve başka bir kapta ufalayarak bekletiyoruz.

Kekimizi hazır hale getirdikten sonra kremamızı hazırlamaya başlıyoruz. Kremamızı yaparken öncelikle süt, un ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. İyice pişen karışımı ocaktan aldıktan 5 dakika sonra içine krem şantiyi toz halinde atarak döküp karıştırıyoruz. Karışım soğuduktan sonra da içine çikolata parçalarını koyuyoruz. Bundan sonra köstebek tatlısı için soyduğumuz muzları uzunlamasına ikiye keserek düz kısmı alta gelecek şekilde kekin oyulan kısımlarına tamamen dolduruyoruz. Daha sonra da kremayı önce muzların üzerine gelecek şekilde dökmeye başlıyoruz. Krema önce muzları sonra da kek oyuğunun içini doldurduktan sonra kenara ayırdığımız kek kalıntılarını kremanın üzerine serpiştiriyoruz.

Kek kalıntılarının kremayı tamamen örtmesi için hafifçe üzerine bastırın ve buzdolabının alt kısmında 1 ya da 2 saat bekletip köstebek tatlısı pastanızı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 18:35:54
Köstebek Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Köstebek Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Köstebek Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024