Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gelen misafirler için hepimiz kolay tatlı tarifleri isteriz. Kolay ama lezzetli. Hem kolay hem lezzetli tarifler ile kısa süre içinde yapılabilecek tarifler yaparak hem zamandan kazanır hem de sevdiklerimiz için güzel lezzetler hazırlayabilirsiniz.
Çay saatleriniz de akşam yemek sonrasında ya da gün içerisinde atıştırmalık bir tatlı isterseniz bu tarifleri bakmalısınız.

Kolay kakaolu şekerpare için gerekli malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • 1 Türk kahvesi fincanı irmik
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbet için

  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı kadar şeker
  • Üzeri için bütün fındık
Yapılışı: karıştırma kabına iyice yumuşamış olan margarin alınır. Üzerine sıvıyağ kakao yumurtanın bir sarısını ayırarak kalan yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından irmik Hindistan cevizi ve pudra şekeri eklenir. Tekrar yoğrulur ve bu defa da un kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak karıştırma kabına eklenir.
İyice yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilince hamur hazır demektir. Hamurdan çok küçük olmayacak şekilde parçalar alınır ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. Tüm hamur şekillendirilip tepsiye dizilimi ayırmış olduğumuz bir yumurta sarısı şekerpare üzerine sürülür. Ardından orta kısımlarına fındık eklenerek önceden ısıtılmış olan yüz yetmiş derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şekerpare pişerken şerbet de bir tencerede hazırlanır. Şerbet için şu ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılarak hazırlanır. Şekerpare fırından çıkınca sıcak şerbet üzerine dökülür. Bir süre dinlendirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Portakallı revani yapımı için gerekli malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 2 adet iri sulu portakal
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı dolusu su
  • 3 su bardağı dolusu şeker
Yapılışı: revani yapımı için ilk olarak derin bir kaba yumurta ve şeker konulur. Mikser yardımı ile beş dakika kadar çırpılarak köpürtülür. Ayrı bir kâse de irmik kabartma tozu ve vanilya karıştırılır ve bu karışımın içerisine eklenir ve tekrar çırpılarak bir kenara alınır. Portakallarİn biri rendenin küçük kısmında rendelenerek diğerinin de suyu sıkılarak o da yumurtalı karışıma eklenir. Bir süre çırpılır ve un eklenir. Unu da iyice karıştırılır. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülerek yarım saat kırk dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirilir. Revani pişerken şerbeti hazırlanır. Üç şu bardağı su ve üç şu bardağı şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Kaynamaya Başlayınca beş dakika daha kaynatılarak koyulaşması beklenir. Ardından ocaktan alınıp soğuk bir yere bırakılır. Tatlı fırından sıcak bir şekilde çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür. Ardından dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Meyveli tart yapımı için gerekli malzemeler
  • 125 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
Krema için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için
  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
Yapılışı: tart yapımı için ilk olarak karıştırma kabı içerisine yumurtayı kırın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini de ekleyin ve eliniz ile yoğurmaya başlayın. Ardından un şeker ve vanilya eklenerek hamur iyice yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olan bu hamur merdane ile açılır. Parmak kalınlığındaki bu hamur yağlanmış tart kalıbı içerisine eklenir. Kenarlar da bulunan fazlalıklar kesilir. Çatal ile beş altı yerden küçük delikler açılır ve yüz seksen derece fırında yarım saat kadar pişirilir. Bu sırada kreması hazırlanır. Kreması için bir tencereye süt un şeker vanilya eklenir. İyice çırpılarak ocağa alınır ve pişirilir. Kaynayınca beş altı dakika daha kıvam alması için ocakta tutulur ardından ocaktan alınır. Tart hamurumuzu pişince fırından çıkartılır ve üzerine krema sürülür. Meyveler dilimlenir ve üzerine dizilerek süslenir. Birkaç saat dinlendirilir ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
21.01.2024 10:51:27
Kolay Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kolay Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kolay Tatlı Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024