Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çeşididir. Bayramlar da İftar yemeklerinde ve özel davetlerinizde çekinmede gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıvrım Tatlısı Malzemeleri

iv>
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir fiske tuz
  • Bir kahve fincanı sirke
  • Aldığı kadar un

Açmak için

  • Nişasta

İçi için

  • İnce kıyılmış ceviz veya fındık içi
Kıvrım Tatlısı Üzeri için
  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kıvrım Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur karıştırma kabının içine yumurtayı kırıyoruz. Daha sonra sırası ile diğer malzemeleri üzerine katarak elinizle güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ile karbonatı ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine ıslak bez örterek, bir saat bekletin.

Yeterli kıvamı alan hamurumuzdan, cevizden biraz daha iri bezeler oluşturun. Bu hazırlanan bezeleri nişasta ile neredeyse baklava hamuru kadar ince bir şekilde açın. Daha sonra arasında nişasta çok fazla ise hamuru oklavaya atıp fazla nişastayı çırpın.
Açtığımız yufkayı, tekrar tezgâha sererek ortadan ikiye katlayın. Yarım ay şeklindeki, yufkanın üzerine bol miktarda ceviz içi serpiştirin. Yufkanın dar tarafından başlayarak oklavaya çok fazla sıkıştırmadan sarın. Daha sonra iki ucundan iki elinizle tutarak hamuru büzüştürün. Sonra oklava ile tepsinin üzerine koyup, oklavayı çıkarın. Aynı şekilde diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisini doldurun.

Yağ tavasına önce sıvı yağı atıp kızartın. Ardından margarini ekleyip, kızartın. Margarin kızarınca tavanın dibine bir koyuluk çökecektir. O koyu kısmı tatlıya dökmeyin. Erittiğimiz yağı kepçe yardımı ile tatlının üzerine gezdiriyoruz. Hazır olan tatlıyı 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içinde şeker ile suyu eritip, ocağa alıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra, limonu ekleyip, bir iki dakika daha kaynadıktan sonra, ocaktan alıyoruz. Daha hızlı soğuması için balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.

Tatlının şerbetini, tatlı soğuk, şerbeti ise ılık vaziyette iken dökünüz, çok sıcak dökerseniz, tatlınız hamur gibi yumuşacık olur. Yaklaşık olarak, 3 saatte tatlı şerbetini çekecektir. Tatlı soğuduktan sonra üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

23.01.2024 04:35:10
Kıvrım Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıvrım Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıvrım Tatlısı"
hiç yapmadık şimdi yapıcaz umarım güzeldir. bu arada tadı neye benziyor
mehmet . 06.01.2019 16:50:46

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024