Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın keyfine varabilirsiniz. Kerane tatlısının halk arasında kızgın yağda piştiği bilinmektedir.
Oysaki tatlı oda sıcaklığındaki yağa atılarak pişirilmektedir. Hamur şayet kızgın yağa dökülürse içi pişmeyerek hamur kalacaktır. Bu nedenle de kerane tatlısının en önemli püf noktası oda sıcaklığındaki bir yağ ile kızartmaktır. Yumurta ile hazırlanan tatlılar kızgın yağ yerine oda sıcaklığında bir yağ ile pişirildiğinde sonuç daha mükemmel olacaktır.

Kerane tatlısının hazırlanışına geçmeden önce tatlının yapım aşaması ile ilgili birkaç noktaya değinelim. Tatlının hamurunu hazırladıktan sonra krema poşetine doldurarak hamuru yağa sıkılır ve bu aşamada hamuru kesmek için kesinlikle bıçak kullanılmamalıdır. Bu aşamada hamuru kesmek için makas kullanılmalıdır. Aksi halde hamuru şekli bozulabilir. Evde hazırlanan kerane tatlısı bir diğer adı ile halka tatlısı sağlık açısından da önemli yer tutmaktadır. Çünkü sokak satıcılarından alınan tatlılarda hangi yağ kullanılıyor ya da hijyenik kurallara uyuluyor mu? Bilmek mümkün değil. Bu nedenle evde hazırladığınız tatlı daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Gerekli açıklamalardan sonra Kerane tatlısı nasıl hazırlanıyor? Hep birlikte hazırlayarak bakalım.
>

Kerane Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


Kerane Tatlısının Hamuru için

  • 2 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 3 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı irmik

Kerane Tatlısının Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Kerane tatlısı Nasıl Yapılır?

Kerane tatlısı için ilk olarak uygun bir tencereye suyu ilave ederek başlayın. Tencereyi ocağa alarak suyu ısıtın. Isınan suya tereyağını ilave ederek tereyağının erimesini sağlayın. Su kaynayıp tereyağı eriyince unu yavaş yavaş boşaltın. Su, un ve tereyağının birbirine homojen bir şekilde karışması gerekmektedir. Malzemeler düzgün bir şekilde karıştıktan sonra soğuması için su dolu bir kabın içine oturtun.

Hamur soğurken bu arada şerbeti hazırlayın. Uygun bir tencerenin içine şerbet için gerekli olan toz şeker ve suyu ilave ederek karıştırın. Tencereyi ocağa alarak şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Bu arada ılıyan hamura irmik, nişasta ve 1 tane yumurta ilave ederek yoğurun. Hamur yoğrulmaya başlayınca aralıklarla diğer yumurtaları ekleyin. Hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru krema poşetine boşaltın. Oda sıcaklığında ısınan yağın içine krema poşeti yardımı ile hamuru halka şeklinde sıkarak makas ile kesin. Bu aşamada kesinlikle bıçak kullanılmamalıdır. Bıçak hamurun şeklinin bozulmasına yol açabilir. Hamurları yağın içinde arkalı önlü olacak şekilde güzelce kızartın. Kızaran her bir tatlıyı yağdan aldıktan sonra bekletmeden soğuk şerbete atarak 2-3 dakika bekletin. Şerbetten alarak servis tabağına sıralayın. Kerane tatlısı servis için hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:01:25
Kerane Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kerane Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Kerane Tatlısı"
Tarif güzel ama şeker miktarını belirtmemişsiniz.
Hatice . 16.11.2017
ben yapıyorum bir türlü den düsürmedim kıvamını
ali . 21.02.2015

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çe...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024