Kazandibi Tatlısı

Kazandibi tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar var. Lezzetli ve kıvamında bir kazandibi tatlısı hazırlamak istiyorsanız öncelikle aşağıda sıraladığım püf noktaları kesinlikle uygulayın.

Kazandibi Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

  • En önemlisi malzemelerinizin taze olmasıdır.
  • Malzemeleri karıştırırken ya çırpma teli kullanın veya mikser kullanın.
    Böylece pütürleşmelere engel olmuş olacaksınız.
  • Soğuk malzemeyi sıcak malzeme ile karıştıracağınız zaman direk eklemeyin. Şayet direk eklerseniz topaklaşmalara neden olur. Soğuk malzemeyi oda sıcaklığına getirdikten sonra sıcak malzemenin önce yarısıyla karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra diğer yarısını ilave edin.
  • Pişirme aşamasında ocakta evire çevire iyice pişirin. Sürekli karıştırmanız yakmamanıza sebep olacaktır. Her zaman için ocakta pişen kazandibi tatlısı daha kıvamlı olmaktadır.
  • Pişireceğiniz kabın içine şeker değil pudra şekeri serpiştirin. Böylelikle hem kazandibi tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlarsınız hem de daha çabuk ve yanmadan pişmesini sağlamış olursunuz.

Kazandibi Tatlısının Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4.5 su bardağı süt
  • Bir paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Bir su bardağı toz şeker

Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır?


Derin olan bir tencerenin içine şeker, vanilya, pirinç ununu ve sütü koyduktan sonra çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın.
Karıştırırken topaklaşmalara izin vermeyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkana kadar kazandibi tatlınızı pişirin.

Çelik bir tepsinin içerisini margarin ile yağladıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Az önce pişirdiğiniz muhallebiyi bu tencerenin içerisine dökün. Tencerenin her yeri aynı yükseklikte olacak şekilde yayın. Ocağın altını biraz açarak alta serpilen pudra şekerinin karamelleşmesini sağlayarak ocağın altını söndürün ve ocaktan alarak içinde su dolu bir kabın içerisine oturtun ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından ters çevirerek karamelli kısım üst kısma gelmesini sağlayın ve buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
20.01.2024 09:26:06
Kazandibi Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kazandibi Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kazandibi Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli...
Devamını Oku

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyy...
Devamını Oku

Kolay Tatlı Tarifleri

Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif...
Devamını Oku

Billuriye Tatlısı

Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek ...
Devamını Oku

Şam Tatlısı

Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir ...
Devamını Oku

Halep Tatlısı

Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep...
Devamını Oku

Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidi...
Devamını Oku

Eti Puf Tatlısı

Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan...
Devamını Oku

Bağdat Tatlısı

Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirler...
Devamını Oku

Pekmezli Tatlılar

Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıla...
Devamını Oku

Pudingli Tatlılar

Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafir...
Devamını Oku

Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti ...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla...
Devamını Oku

Atom Tatlısı

Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlılarından...
Devamını Oku

Lök Tatlısı

Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elâzığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edilen tatlıla...
Devamını Oku

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapıla...
Devamını Oku

Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. Özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göste...
Devamını Oku

Trileçe Tatlısı

Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulunan ...
Devamını Oku

Padişah Tatlısı

Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulunan bir...
Devamını Oku

Kerebiç Tatlısı

Kerebiç tatlısı, Mersin yöresine ait bir tatlı çeşidi olup özelliklebayramlarda sıkça tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Ülkemizin her bölgesinde nefis tatlı ç...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024