Kazandibi Tatlısı
Kazandibi tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar var. Lezzetli ve kıvamında bir kazandibi tatlısı hazırlamak istiyorsanız öncelikle aşağıda sıraladığım püf noktaları kesinlikle uygulayın.
Kazandibi Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları- En önemlisi malzemelerinizin taze olmasıdır.
- Malzemeleri karıştırırken ya çırpma teli kullanın veya mikser kullanın.
Böylece pütürleşmelere engel olmuş olacaksınız.
- Soğuk malzemeyi sıcak malzeme ile karıştıracağınız zaman direk eklemeyin. Şayet direk eklerseniz topaklaşmalara neden olur. Soğuk malzemeyi oda sıcaklığına getirdikten sonra sıcak malzemenin önce yarısıyla karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra diğer yarısını ilave edin.
- Pişirme aşamasında ocakta evire çevire iyice pişirin. Sürekli karıştırmanız yakmamanıza sebep olacaktır. Her zaman için ocakta pişen kazandibi tatlısı daha kıvamlı olmaktadır.
- Pişireceğiniz kabın içine şeker değil pudra şekeri serpiştirin. Böylelikle hem kazandibi tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlarsınız hem de daha çabuk ve yanmadan pişmesini sağlamış olursunuz.
Kazandibi Tatlısının Malzemeleri- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4.5 su bardağı süt
- Bir paket vanilya
- 3 çorba kaşığı nişasta
- Bir su bardağı toz şeker
Kazandibi Tatlısı Nasıl Yapılır?
Derin olan bir tencerenin içine şeker, vanilya, pirinç ununu ve sütü koyduktan sonra çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın.
Karıştırırken topaklaşmalara izin vermeyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkana kadar kazandibi tatlınızı pişirin.
Çelik bir tepsinin içerisini margarin ile yağladıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Az önce pişirdiğiniz muhallebiyi bu tencerenin içerisine dökün. Tencerenin her yeri aynı yükseklikte olacak şekilde yayın. Ocağın altını biraz açarak alta serpilen pudra şekerinin karamelleşmesini sağlayarak ocağın altını söndürün ve ocaktan alarak içinde su dolu bir kabın içerisine oturtun ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından ters çevirerek karamelli kısım üst kısma gelmesini sağlayın ve buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
20.01.2024 09:26:06
Kazandibi Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|